Liječnik se protivio obvezi cijepljenja. Piše: “Zbog ovoga ću izgubiti posao”

 liječnik

Liječnik piše autoru stranice “Duc in altum” Aldu M. Valliju – da će biti suspendiran s posla i sankcioniran jer se odbija podvrgnuti obvezi cijepljenja. Ističe da ne spada u anti-vaxere, ali da su ovdje ne radi o cjepivu nego o eksperimentalnoj terapiji. Razlozi njegove odluke da se ne podvrgne cijepljenju su sljedeći:

– terapija je tek nedavno započela posljednju eksperimentalnu fazu

– U eksperimentiranju su sudjelovali zdravi ispitanici, pa reakcije koje bi se mogle dogoditi kod ispitanika koji pate od različitih bolesti još nisu poznate. Vjerojatno će trebati još 2-3 godine.

Sigurnost i stvarna djelotvornost stoga nije poznata.

Učinci na trudnoću i dojenje nisu poznati

– Postoje jasni dokazi da se u nekim slučajevima imunitet ne može razviti, i postoje jasni dokazi da cijepljena osoba može prenijeti zarazu i može i sama oboljeti. Dokaz tomu je i to što je još uvijek potrebno održavati mjere zaštite…

Budući da je liječnik vjernik, govori također da ne može prihvatiti upotrebu stanica od pobačenih živih plodova (jer moraju biti takvi i u petom mjesecu trudnoće)

Osim toga, postoje utemeljeni razlozi za smatranje da je odredba o cijepljenju povređuje slobode i prava osobe, i jako se protivi različitim člancima našeg Ustava, koji se smatraju svetima i nepovredivima samo kad je to prikladno. …

Izvor: AMV

Print

You may also like...