Eksplozivni intervju s kardinalom Müllerom: Sinoda pape Franje je ”neprijateljsko preuzimanje Crkve”

Ovo je način potkopavanja katoličke vjere‘, rekao je kardinal Gerhard Müller o Sinodi o sinodalnosti u nekim od svojih dosad najoštrijih komentara o smjeru Crkve pod papom Franjom.

kardinal muller

( LifeSiteNews ) – Kardinal Gerhard Müller u nekim od svojih dosad najsnažnijih komentara o smjeru Katoličke crkve pod papom Franjom, opisujući sinodalni proces kao “neprijateljsko preuzimanje” Crkve koje prijeti “krajem” katoličanstva.

U eksplozivnom intervjuu održanom u četvrtak u EWTN-ovoj emisiji The World Over, bivši poglavar vatikanskog najvišeg doktrinarnog ureda je osudio  heterodoksne ideje koje je izrazilo vodstvo Sinode i u sinodalnim izvješćima te oštro osudio fokus inicijative za “samo-objavom” nasuprot katoličkoj vjeri.

“Ovo je sustav samo-objavljivanja i okupacija Katoličke crkve” i “neprijateljsko preuzimanje Crkve Isusa Krista, koja je stup Otkrivene istine”, rekao je kardinal Müller voditelju EWTN-a Raymondu Arroyu.

“Ovo nema nikakve veze s Isusom Kristom, s Trojedinim Bogom, i oni misle da je doktrina samo kao program političke stranke koja ga može promijeniti prema svojim biračima.”

Sinoda o sinodalnosti , koju je papa Franjo pokrenuo 2021., višegodišnji je proces koji uključuje prikupljanje mišljenja katolika laika – pa čak i nekatolika – u svakoj biskupiji u svijetu prije Biskupske sinode u Rimu sljedećeg listopada. Papa Franjo opisao je cilj Sinode kao stvaranje “drugačije Crkve”, a najviši sinodalni dužnosnici naznačili su da bi to moglo dovesti do promjena u crkvenom nauku i vodstvu .

Generalni referator Sinode, kardinal Jean-Claude Hollerich, izazvao je bijes i optužbe za krivovjerje ranije ove godine tvrdnjom da katoličko učenje o grešnosti homoseksualnih čina “više nije ispravno” i treba “reviziju”.

Nacionalna sinodalna izvješća iz više zapadnih zemalja također su istaknula pozive na doktrinarne promjene, uključujući homoseksualnost i ređenje žena, a službena vatikanska web stranica za Sinodu opetovano je razbjesnila katolike promičući homoseksualne veze i protivničke aktivističke skupine.

Upitan oblikuje li se sinoda o sinodalnosti kao “pokušaj uništenja Crkve”, kardinal Müller je oštro odgovorio:

  • “Da, ako bi im to uspjelo, to bi bio kraj Katoličke Crkve.”

Usporedio je stanje sinodalnog procesa s krivovjerjem arijanizma i “marksističkim oblikom stvaranja istine”, inzistirajući da se katolici tome “moraju oduprijeti”.

“To je poput starih krivovjerja arijanstva, kada je Arije prema svojim idejama razmišljao što Bog može, a što Bog ne može”, rekao je kardinal. “Ljudski intelekt želi odlučiti što je istina, a što pogrešno.”

Čelnici Sinode “sanjaju o još jednoj crkvi [koja] nema nikakve veze s katoličkom vjerom” i “apsolutno su protiv” toga, oštro je rekao kardinal Müller.

“Oni žele zloupotrijebiti ovaj proces za pomicanje Katoličke Crkve ne samo u drugom smjeru, nego za uništenje Katoličke Crkve.”

“Nitko ne može napraviti apsolutni pomak i zamijeniti objavljeni nauk Crkve”, naglasio je, “ali oni imaju te čudne ideje”, poput one da je “nauk samo teorija nekog teologa”.

To uopće nije slučaj, naglasio je njemački prelat:

Apostolski je nauk odraz i očitovanje Objave Riječi Božje.

Moramo slušati Riječ Božju, ali u autoritetu Svete Biblije, Apostolske tradicije i Učiteljstva, i svih koncila koji su prije rekli da nije moguće zamijeniti onu Objavu koja je dana jednom i zauvijek u Isusu Kristu – nekom drugim objavom.

Izvor: Eksplozivni intervju – kardinal Muller – Lifesitenews.com – 7.10.2022.

Print

You may also like...