Nadbiskup K.M. Vigano & Duhovna potpora kanadskom konvoju za slobodu

KANADA

Nadbiskup Karlo Maria Vigano je uputio svoje pismo podrške vozačima kamiona koji se već danima odupiru totalitarnom Covid-režimu u Kanadi. Između ostalog piše:

Poštovani vozači kamiona, suočavate se s velikim poteškoćama, ne samo zato što odustajete od svog rada da biste demonstrirali, već i zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, dugih noći na hladnoći i pokušaja da budete uklonjeni s kojima se suočavate.

Ali uz ove poteškoće iskusili ste i bliskost mnogih svojih sugrađana, koji su kao i vi shvatili prijeteću prijetnju i žele vas podržati u prosvjedu protiv režima.

Dopustite mi i da vam izrazim svoju potporu i svoju duhovnu blizinu, kojoj se pridružujem molitvi da ovaj događaj bude okrunjen uspjehom i da se proširi i na druge zemlje. 

Ovih dana vidimo kako padaju maske tiranina iz cijelog svijeta, a nažalost vidimo i toliko konformizma, toliko straha, toliko kukavičluka kod ljudi koje smo do jučer smatrali prijateljima, čak i među članovima naše obitelji. Ipak, upravo zbog ove ekstremne situacije, s čuđenjem otkrivamo geste čovječnosti koje čine stranci, znakove solidarnosti i bratstva onih koji nam se osjećaju bliski u zajedničkoj borbi. Otkrivamo toliko velikodušnosti i toliko želje da nas trgne iz ove omamljenosti. Otkrivamo da više nismo voljni pasivno trpjeti uništenje našeg svijeta koje nameće kabala beskrupuloznih kriminalaca, žednih moći i novca. 

Danas je više nego ikad bitno da shvatite da više nije moguće pasivno pomagati: potrebno je zauzeti stav, boriti se za slobodu, zahtijevati poštivanje prirodnih sloboda. Ali još više, draga kanadska braćo, potrebno je razumjeti da ova distopija služi uspostavljanju diktature Novog svjetskog poretka i potpunom brisanju svakog traga našeg Gospodina Isusa Krista iz društva, iz povijesti i iz tradicija naroda. 

Pokažite svoja prava, kanadski prijatelji: ali neka ta prava ne budu ograničena na jednostavnu tvrdnju o slobodi ulaska u supermarkete ili necijepljenju: neka to također bude ponosno i hrabro polaganje prava na vaše sveto pravo da budete slobodni ljudi. Ali vaša demonstracija treba biti istinska sloboda, podsjećajući vas da je Istina – to jest, naš Gospodin Isus Krist – jedini Onaj koji vam može garantirati slobodu: Istina će vas osloboditi .

Svoj apel završavam molbom da molite sa mnom, riječima koje nas je naš Gospodin naučio: neka budu pečat ovog buđenja, ovog narodnog oslobođenja. Izmolimo je svi zajedno, naglas, da se naša molitva uzdigne do neba, ali i da snažno odzvanja na ovim trgovima, na ovim ulicama, sve do palača moćnih:

Oče naš, koji jesi na nebesima, sveti se ime tvoje; dođi kraljevstvo Tvoje, budi volja Tvoja, kako na nebu tako i na zemlji; Kruh naš svagdanji daj nam danas, i otpusti nama duge naše kako i mi otpuštamo dužnicima našim; I ne uvedi nas u napast nego izbavi nas od zla. Amen. 

+ Carlo Maria Viganò, nadbiskup

(…) Više na lifesitenews.com

za slobodu

Print

You may also like...