Kardinal Müller ohrabruje svećenike u vremenima velike zbunjenosti, citirajući i Majku Terezu

Archbishop Gerhard L. Muller, prefect of the Congregation for the Doctrine of the Faith, attends the presentation of his book on Pope Benedict XVI's writings in Rome Jan. 11. (CNS photo/Paul Haring) (Jan. 11, 2013) See MULLER-POPE Jan. 11, 2013.

Svaki je svećenik je pozvan biti slika Krista, sluge. To je naš poziv – piše cardinal Müller. Ali, također, svaki je je svećenik, barem u nekoj mjeri pozvan biti slika Isusa, Sluge Patnika. Ne zato što je trpljenje samo po sebi sveto nego zato što smo kroz bol i trpljenje bliži Kristu i bliže onima koji su u bilo kojoj patnji i nevolji.

Svijet oko nas je u stanju tjeskobe i zbunjenosti. Je li, dakle, čudno što se osjećamo od Krista pozvani da imamo udjela u ovoj boli i poniženju?

 

 

Blažena Terezija iz Kalkute, Majka Terezija, jednom je prilikom napisala prijatelju koji je bio očito zbunjen zbog nekih tragičnih događaja koji su se događali u Crkvi u to vrijeme. …

“Ne … dopusti sadašnjim događanjima da te zbunjuju … Boli te – jer to boli [Krista] … To je prirodno da Isus ponovo trpi svoju bol – u tebi. Djelimo, dakle, s Njim Njegovu bol. Osjetimo ono što je On osjećao. Kako je duboka morala bit Njegova bol, a ipak će Crkva, Njegove zaručnica, a naša Majka, iz ovog pročišćenja izići istinitija i ljepša, s više života i više ljubavi. Bilo je neophodno da Ona dijeli s Isusom Njegovu muku širom cijelog svijeta kad Njena su njena djeca razapeta – kroz ratove, potrese, poplave, bolesti i gladi… Isus želi da i njegova Zaručnica osjeća u svojoj duši sve te strašne katastrofe i zato sve to (trpljenje).”

 

Izvor: Catholic Herald, 2013.

 

Print

You may also like...