“Kad se vratim hoću li naći vjere na zemlji?”

ruke molitva

“Kad se vratim hoću li naći vjere na zemlji?”  – pita Isus.

Svatko od nas može sebi postavit to pitanje: ”Što ako dođe za moga života – hoće li naći vjere u meni…?”

Ako ja doživim Kristov dolazak i ako proživimo sve ono što je opisano u knjizi Otkrivenja za posljednja vremena – hoću li prebroditi te kušnje, ostati vjeran Bogu, ili ću se pred kušnjama povući i iznevjeriti Boga?

Ako i ne doživimo Posljednja vremena neminovno je da ćemo doživjet svoju vlastitu smrt, a kad dođe taj čas hoću li ja imat vjere?

Vjera nije nešto što je dano i stoji na mjestu kao kad nešto zaljučano i stoji tu, da možemo bit mirni da se neće ništa dogodit. Vjera je nešto što možemo izgubit. Kao što se može rast u vjeri tako se vjera može se i umanjivat, našim nemarom, grijesima, propustima i na razne druge načine.

Poziv na budnost je poziv da mi činimo do kraja onaj svoj dio – da ostanemo ustrajni, da živimo do kraja onaj svoj dio, da ostanemo vjerni, da ulazimo u njegove planove, da imamo povjernja da će On učiniti najbolje što može i da onda ne gubimo vrijeme na bespotrebne okupacije – nego da se brigamo za ono jedino što spada na nas je: ne da vodimo povijest svijeta, da upravljamo svjetskim zbivanjima nego da – pazimo na svoju vlastitu vjernost prema Bogu. I to osobnom vjernošću prema njemu i ljubavlju, da on onda izvede velika djela… i ako poraste ljubav, žar, gorljivost prema Bogu u životu kršćana – onda možemo očekivat ida će se cjelokupna situacija u svijetu  promjenit, bez obzira na planove onih kojima nije stalo do Boga.

(iz propovijedi 14.11.2010; don Josip Mužić)

Print

You may also like...