Dugačak je popis onih kojima bi trebalo zabraniti Svetu Pričest (Dobar početak: Biskup Cordileone i kazna za Nancy Pelosi)

lifesitenews.com – Biskup San Franciska Salvatore Cordileone zabranio je Svetu Pričest za poličarku Nancy Pelosi koja se fanatično bori za pobačaj.  To je svakako vijest koja se dugo čekala.

Predugo su crkveni dužnosnici zapuštali svoju dužnost i dopuštali nastavak ovog nečuvenog skandala te odbijali učinkovito braniti nedužne  nerođene.

biskup cordelione

Bilo je poprilično iznenađenje pročitati ovu disciplinsku mjeru za Nancy Pelosi

Zagovornici života dugo su navikli na crkveno blebetanje po tom pitanju. Predugo i prečesto su crkveni dužnosnici šutjeli i koristili žalosnu taktiku beskonačnog dijaloga, praćenja i slušanja sa tvrdoglavim političarima koji su tako tvrdoglavi u podržavanju pobačaja. Godine prolaze, a pokolj nevinih neometano se nastavlja.

Bilo je kao dašak svježeg daha u Crkvi i kad su drugi biskupi podržali nadbiskupa iz San Franciska ili produžili zabranu i za svoje područje, kao što je to učinio biskup u čijoj biskupiji je ljetnikovac gospođe Pelosi (biskup Santa Rose, Robert Vasa)

Kao da je neka mračna čarolija konačno prekinuta. Zlo je predugo  napredovalo jer su crkveni dužnosnici usvojili ponašanje velečasnog Jamesa Martina o “gradnji mostova” s grijehom, a što kao katolici ne možemo prihvatiti, imajući na umu da je postoji razlika između grešnika i grijeha. Grešnika treba voljeti i pomoći mu da bude vjeran, a grijeh treba mrziti.

Nadbiskup je napisao: “Nakon brojnih pokušaja da razgovaram s govornicom Pelosi kako bih joj pomogao razumjeti teško zlo koje čini, skandal koji izaziva i opasnost za vlastitu dušu koju riskira, odlučio sam da ona ne smije biti primljen na svetu pričest.”

nancy i biskup

Nadbiskup je tako spomenuo zaboravljene disciplinske mjere, spomenuo je sablazan i teški grijeh te moguće prokletstvo duše, što  je u današnjem društvu “politički nekorektno”.

Nancy Pelosi svakako zaslužuje prijekor, ne samo jer podržava pobačaj nego i za to jer se stavila na čelo bitke podržavajući svaku inicijativu za pobačaja. Pri tome govori da ne nalazi nikakve kontradiktornosti u ovom užasnom stavu i katoličkoj vjeri. Dobila je priliku da se odrekne takvog stava, no ona ipak nastavlja javno djelovati suprotno crkvenom učenju.

Kada netko zauzme stav kao ovaj nadbiskup, to je svakako razlog za zahvalnost i javnu pohvalu.

Zašto tako dugo?

Izvrsno je da netko progovori. Međutim, to je također razlog za razmišljanje. Zašto je trebalo tako dugo?

Pro-life pokret čekao je na ovakve izjave već pedeset godina. Mnogi crkveni dužnosnici osudit će pobačaj kao apstraktno načelo. Međutim, malo tko će zamahnuti svojim pastirskim štapom, navodeći imena i javno sankcionirajući one katoličke političare i suce koji besramno promoviraju pokolj milijuna djece, u ovom slučaju amerikanaca.

Koliko bi milijuna nevinih života bilo spašeno da su crkveni dužnosnici samo ranije pokazali moralnu hrabrost i kaznili promicatelje pobačaja!

Mnogo ozbiljnije razmatranje uključuje ljubav prema Bogu. Mnoge svetogrdne pričesti mogle bi se izbjeći da je tim osobama bilo zabranjeno primanje Presvetog Sakramenta.

Katolici trebaju uzeti u obzir ovu tešku uvredu Bogu i njezine posljedice za naciju. Bog ne može blagosloviti narod koji ga na ovaj način neprestano vrijeđa.

Potrebno je još mnogo osuda
Predsjednica Pelosi nije jedina vladina dužnosnica koja se izjašnjava kao katolkinja, a da istovremeno promiče pobačaj.  Tisuće katoličkih javnih osoba besramno brane ovaj pokolj nevinih tvrdeći da su, poput Pelosi, “pobožni katolici”.

Te ljude također treba sankcionirati. Pola stoljeća su opominjani. Moraju se dodati na popis. Predugo su crkveni dužnosnici bili zapušteni u svojoj dužnosti, dopuštali su nastavak ovog nečuvenog skandala i odbijali učinkovito braniti nevine, nerođene živote.

Konačno, ova ista crkvena disciplina mora se primijeniti na najviši državni autoritet, u osobi predsjednika Joea Bidena. On je najvidljiviji katolički lik i najvatreniji i najradikalniji promicatelj pobačaja na javnoj dužnosti. On ne štedi trud da donese zakone i osigura sredstva za ovu podlu stvar, cijelo vrijeme tvrdeći da je vjeran katolik.

Skandalozno suučesništvo
Sva ta razmatranja upućuju na tešku krizu unutar Crkve. Ništa od ove apokaliptične tragedije ne bi bilo moguće da nije bilo suučesništva i skandaloznog ponašanja ljevičarskih biskupa i svećenika. Podržavaju Nancy Pelosi i mnoge druge dajući im svetu pričest unatoč javnom skandalu koji to uzrokuje. Kardinal Gregory Wilton, nadbiskup Washingtona, čak je javno objavio da neće uskratiti svetu pričest predsjedniku Bidenu.

Dugo su dijelili Svetu Pričest takvim pojedincima, shvaćajući da im to što izgledaju kao katolici daje političku prednost. Crkveni dužnosnici koji podržavaju ovaj skandal njegovi su suučesnici, jer  pomažu i podržavaju uvredu protiv Boga i nanose štetu vjernicima.

Osuda Nancy Pelosi hvale je vrijedan i dobar početak. No, treba još puno toga učiniti (i to vrlo brzo), da ne bude premalo i prekasno.

Usp: lifesitenews.com – AUDIO na: Vjerni Bogu yt

Print

You may also like...