Američki biskupi se bude: Tražite etički prihvatljiva cjepiva!

Američki biskup Joseph Strickland još je prošle godine upozoravao na potrebu da se traže moralno prihvatljiva cjepiva koja nemaju veze sa abortiranim bebama te izjavio da “kao pastir ne može po svojoj savjesti primiti cjepivo koje je proizvedeno upotrebom pobačenog djeteta” (vidi isječak iz videa )

bishop strickland

Sada, mjesecima poslije, i drugi biskupi uviđaju potrebu da upozore na to. Šteta je da nisu progovorili prije. Reklo bi se: “Bolje ikad, nego nikad!” No, je li baš tako? Nije li prekasno?

biskupi

Naši biskupi, primjerice, ne progovaraju još. Čini se da su i oni shvatili kako je Vatikan dao zeleno svjetlo i za moralno ne prihvatljiva cjepiva.

Kako je prije godinu dana naglasio američki katolički novinar Phil Lawer (Osnivač Catholic World News-a) – „Ne postoji znanstveni razlog zašto ne bismo mogli imati moralno prihvatljivo cjepivo. Pitanje je: hoćemo li to zahtijevati? “, a sada konstatira: – Nismo to zahtijevali, a sada ga nismo ni dobili.

“Da su naši biskupi pokrenuli kampanju pisanja pisama u travnju prošle godine, to bi možda moglo promijeniti. Još bolje, da su biskupi digli vlastiti glas, mogli su pokrenuti potencijalnu biračku skupinu za etički prihvatljivo cjepivo. Ali naši su biskupi tada šutjeli, kad su se donosile etičke odluke. Sada su cjepiva na tržištu, uložene su milijarde dolara, a promotivna kampanja je u punom jeku. Ova kampanja dolazi daleko prekasno.” – piše Phil Lawer

U nas je  o ovom problemu krajem prošle godine govorio i pisao don Josip Mužićdjm cijepljenje i moralnost
Što je s ostalim pastirima? Što je s našim biskupima?

Da sada i progovore – čini se – prekasno…

Vidi: Koje cjepivo ne smijemo primiti i zašto? (video 19.12.2020)

Vidi: Moralno promišljanje o cjepivima (članak 17.12.2020.)

 

Print

You may also like...