Svedočanstvo obraćenja – Simona Mijoković Gotovac

SIMONA

SIMONIN ŽIVOT UKRATKO: SADA I NEKADA

Simona u razgovoru za Laudato TV priča o svom obraćenju i novom životu, sa mužom i troje djece. Za svoju obitelj kaže da je to jedna mala obiteljska molitvena zajednica koja se radosno i zahvalno utječe Gospodinu. Ističe, također da je za njihov molitveni obiteljski život imaju zahvaliti i svakodnevnoj misi i pričesti.

A kakav je bio Simonin život „prije Krista“? Bio je to život, kako ona sama kaže, život bluda, nemorala, droge, prostitucije, bulimije… Život u kojem su joj bili zarobljeni duh i tijelo. „Bogu hvala  – kaže ona – što je ušao u taj ponor pakla i potražio svoju izgubljenu ovčicu koja ga sada drži čvrsto i ne pušta Ga.“

DIJETE RASTAVLJENIH RODITELJA KOJE JE LJUBAV TRAŽILO NA KRIVIM MJESTIMA

Ona je dijete rastavljenih roditelja, što je danas velika problematika, kad roditelji ne žive svoj brak kao sakramenat, sa Gospodinom – govori Simona – i onda se tu druga strana uplete i raspadne se nešto što je trebalo biti sveto – obitelj. Tako se dogodilo i njoj. Otišla je s mamom u Sloveniju. I vrlo rano počela ići krivim putem. Sa 12 godina počela je pušiti, probati drogu, ići u disko, griješiti bludno, ušla je u svijet mode u koji ju je uvela mama, bulimija… Mama ju je prijavila u taj svijet mode, ali to je, svjedoči ona, svijet u kojem nema Boga, tu vlada lažna slava, oholost, taština, laž, a znamo tko je Otac laži. Gdje nema istine, kad te laž vodi ideš prema ponoru. Ideš širom cestom, ali na rubu te ceste je ponor. Netko misli: Blago Simoni, ali ne – blago onima koji slušaju Božju Riječ i vrše je. Mi se trudimo svaki dan oko toga naravno da je teško. Uvijek dođu i razmirice. Isus je rekao: Ljubite jedni druge kao sami sebe. To je sav zakon. Ljubav je nad svim zakonima. Ljubav koju sam tražila na krivim mjestima, s krivim ljudima, mislila sam da sam je pronašla. Padala sam u svijet droge, mislila možda ću naći čovjeka mog života, možda će moda biti moja ljubav, možda dečko s kojim hodam, možda će to društvo biti prava ljubav, … no Isus je ljubav koja me spasila, oprostio moje grijehe, dao mi život pun ljubavi, ljubav muža i djece, i danas radosno svjedočim tu ljubav unatoč svoj mojoj bijedi, pokušajima da nešto učinim, nisam ništa mogla sama… tek kad sam rekla: Da, Gospodine, želim te slušat, želim biti tvoja mala olovčica, Gospodin je rekao: Idemo Simona u avanturu života! I to je put obraćenja… Ima onih koji komentiraju kako se to ona obratila sad… Put obraćenja je da Gospodine, trudit ću se, ako padnem dolazim ti reći molim te oprosti mi, čvrsto ga držat za ruku, gledat ga u oči, gledat istini u oči, ljubavi u oči…

TABOR, ISPOVIJED, MISA

Na pitanje kako se našla kao Božja olovčica u njegovoj ruci – Simona govori o svom bivšem mužu Anti od kojeg je dobila poništenje braka i kako joj je on rekao za Tabor i pater zvjezdana Linića. U to vrijeme nije o Isusu znala ništa. On je bio samo neki lik iz filma. Bilo joj je čudno da je on živ, da postoji Duh Sveti, da je Bog Trojedini Otac, Sin i Duh Sveti…  Nije znala da je i ona ljubljeno dijete Božje, nije znala apsolutno ništa, bila je “spužvica koja sve upija, kao cvijet koji je žedan i koji se zalijeva”, prepoznala je svog Spasitelja u sakramentu ispovijedi koji joj je oprostio i pozvao da više ne griješi.

Moje srce svjedoči – idite na misu svaki dan jer tu je sva snaga, milost, mir I živi Isus. Kad primaš Isusa svaki dan ti si njegovo svetohranište, ti njega nosiš svuda sa sobom, siromasima, bolesnicima, zarobljenima, neprijateljima, makar ne volim reći da su to neprijatelji, nego dušice koje nisu upoznale Božje milosrđe, duboko su ranjeni … (…)

Poslušajte i nastavak Simonina svjedočnastva na videu!

Print

You may also like...