Ružna istina o časopisima ljepote

https://web.facebook.com/oskar.t.brand.official/videos/1548578245168460/?pnref=story

Nevjerojatno kako modni časopisi olako i dobro prodaju maglu, kako ispiru mozak ženama uvjeravajući ih da nisu dovoljno dobre i da trebaju izgledati kao neki modeli. A ti modeli često i nisu stvarne osobe već kompjuterski proizvod. Industrija ljepote živi od širenja laži,… a ova mala studija prikazana u videu – čiji sadržaj prevodim – pokazuje pozadinu te laži koja se financira iz novčanika naivnih žena…

Netko je malo prostudirao  dva modna časopisa (vidi video)  i došao do zabrinjavajućih otkrića. Jedan (Elite) je imao 426 stranica i težio je malo više od kilograma. Drugi je imao 244 str i težio je blizu pola kilograma. Odlučio je istrgati one stranice koje se odnose na reklame i plaćene oglase. Što je ostalo? Od 426 stranica ostalo je 364, a to znači da se 85% časopisa sastojalo od reklama. Drugom časopisu je od 244 stranice istrgnuo 158 stranica reklama i oglasa, a to je bilo 65 %. U stvarnosti to su, dakle, katalozi, a ne časopisi.

A zašto je to BITNO?

kozmo-4

Zato što su desetljećima reklame za žene utemeljene na istom principu.

  • Ti nisi dovoljno dobra!
  • Nešto s tobom nije u redu!
  • Zapravo, puno toga s tobom nije u redu!
  • Nisi dovoljno pametna!
  • Ona je je ljepša!   

85 % je takvih sadržaja, posvećeno tomu da vas tjeraju na razmišljanje kako ste nesavršeni i neprikladni.

70% žena se osjeća krivima, posramljenima, depresivnima nakon 3 minute čitanja modnih časopisa. Ti časopisi žele da povjerujete kako možete izgledati kao … neka Sally Gifford. To je laž. Nitko ne može izgledati kao Sally G, čak ni ona sama.  (usp. VIDEO) H&M je nedavno priznao da koristi slike koje su učinjene kompjuterski, a što znači da te fotografije prikazuju tijela koja uopće ne postoje. To nije sve.

Preko 1/3 žena koje to čitaju su u dobi iznad 40 godina. Kad pogledate fotografije – koliko ima žena u dobi od 40 godina – zaključite = nula!

800 stranica koje niječu ljudsku biologiju i stvaraju krivu sliku o tijelu. Prosječan model ima 21 godinu, težina je 25 % manja nego kod prosječnih žena, visina: oko 18 cm su više… Mnoge od njih su u rangu anoreksije. U US-a i EU 50 miliona žena pate zbog problema sa prehranom, a tako i mnogi modeli. Industrija ljepote ima žrtve na obje strane. Lista modela koje imaju problema sa prehranom (….. vidi video….)

cureDanas već djevojčice u školskoj dobi postaju zabrinute oko težine i građe. 80 % odraslih  su nesretni sa svojim tijelom. I istraživanje od samog “Vogue” magazina kaže da 1200 muškaraca izjavljuje kako im premršave djevojke nisu privlačne.

 A što promoviraju naslovnice nekih od tih časopisa? (usp. Slike naslovnica s videa: Muškarci! Droga! Novac! Moć! Slavne osobe… život bogatstva… botox … lak novac… droga i uspjeh… obogati se… udvostruči svoj novac… više novca manje problema.. sex… , ….

Tisuće plaćenih marketinških stručnjaka su dobili ogromne novce da peru mozgove, da prodaju iluziju i unište vaše samopouzdanje. !!! 

Ovakvi magazini trebali bi biti nelegalni. Oni su u srži protiv žena i protiv tebe, a ti im daješ moć – svojim novčanikom.

Ti si pametnija od toga. U stvari jedino ti odlučuješ o svojoj privlačnosti. Privlačnost je izbor. Ti si stvarna žena. „Nesavršenosti“ su one koje tebe čine –  tobom. Ti definiraš standarde. Ne obrnuto.

Budi zadovoljna s onim što jesi. To je stvarna ljepota. 

Tim riječima završava video – studija.

A ako na sve to gledamo još i kao vjernici – mi znamo da je ljepota svakog ljudskog bića u tomu što ga je Bog stvorio. I On sa svakim ima svoj plan. Nitko mu nije nebitan. Kad bi mi svaki dan u svojoj molitvi počivali na ruci Boga Oca, svoga Stvoritelja, ne bi nas zanimalo što drugi o nama misle, već samo to  – što Bog o nama misli. Samo to je bitno.

Osim toga, naše tijelo je hram Duha Svetoga. Nije nam ga Bog dao da njime služimo vragu i upropaštavamo duše.

Tijelo je određeno za uskrsnuće. Zato je sveto. I zato poštujmo tijelo – svoje i tuđe.

Print

You may also like...