MRAČAN DAN ZA CRKVU: Papa svrgava biskupa J. Stricklanda bez ikakva razloga

Biskup Schneider o Stricklandovoj smjeni: “Svjedoci smo očite nepravde prema biskupu koji je obavljao svoju dužnost.”
 POEZIJA 2022 (6)
 Pomoćni biskup Astane, monsinjor Athanasius Schneider, jedan je od prvih glasova koji je ocijenio smjenu biskupa Tylera od strane pape Franje.
 
Na upit InfoVaticana, biskup Schneider poslao nam je svoju ocjenu neobične Papine odluke da smijeni Josepha Stricklanda s mjesta biskupa biskupije Tyler.
 
Evo osvrta biskupa Athanasiusa Schneidera
 
“Jedina optužba koja će sada sigurno osigurati oštru kaznu je ona za pažljivo čuvanje tradicije otaca.” 
Ove riječi svetog Bazilija (Ep. 243) vrlo su prikladne za ilustraciju svrgavanja biskupa Tylera u Texasu (Sjedinjene Države), Njegove Ekselencije Josepha E. Stricklanda. 
Svrgavanje biskupa Josepha E. Stricklanda predstavlja mračan trenutak za današnju Katoličku crkvu. Svjedoci smo teške nepravde prema biskupu koji je vršio svoju dužnost propovijedanja i obrane nepromjenjive katoličke vjere i ćudoređa te promicanja svetosti liturgije, osobito u bezvremenom tradicionalnom obredu mise. 
Svi shvaćaju, pa čak i deklarirani neprijatelji ovog biskupa ispovjednika vjere, da su optužbe na njegov račun u konačnici neutemeljene i nerazmjerne te iskorištene kao prilika da se ušutka neugodni proročki glas unutar Crkve.
 
Ono što se dogodilo biskupima tijekom arijanske krize u 4. stoljeću, kada su svrgnuti i prognani samo zato što su neustrašivo propovijedali tradicionalnu katoličku vjeru, ponavlja se i danas.
Istodobno, nekoliko biskupa koji javno podupiru krivovjerje, liturgijske zlouporabe, rodnu ideologiju i otvoreno pozivaju svoje svećenike na blagoslov istospolnih parova, Svetoj Stolici nimalo ne smetaju niti ih sankcioniraju.
 
Biskup Strickland vjerojatno će ući u povijest kao “Atanazije Crkve u Americi” kojeg, za razliku od svetog Atanazija, ne progoni svjetovna vlast, nego nevjerojatno progon je od samog Pape. 
Čini se da je svojevrsna “čistka” biskupa, pristaša nepromjenjive katoličke vjere i apostolske stege, koja traje već dulje vrijeme, sada došla u odlučujuću fazu.
 
Neka žrtva koju je naš Gospodin tražio od biskupa Stricklanda donese obilan duhovni plod za vrijeme i vječnost. 
Biskup Strickland i drugi biskupi vjernici, koji su već zamoljeni da daju ostavku, koji su trenutno marginalizirani ili koji će biti marginalizirani u budućnosti, neka sasvim iskreno kažu papi Franji: “Sveti Oče, zašto nas progoniš i tučeš? Pokušavamo li činiti ono što su od nas tražili svi sveti pape? S bratskom ljubavlju prinosimo žrtvu ove vrste progona i progonstva za spasenje njegove duše i za dobro stanje svete Rimske Crkve. Zaista, mi smo Njegovi najbolji prijatelji, Presveti Oče!”
 
Print

You may also like...