Mnogi znanstvenici griješe odbacujući ono što ne razumiju – Nobelovac Luc Montagnier o ozdravljenjima u Lurdu

Postoje tisuće izvješća o neobjašnjivim ozdravljenjima koja se događaju svake godine u marijanskom svetištu Lurd, u Francuskoj.
Crkva, međutim, ima rigorozne kriterije za analizu svakog slučaja i ostavlja po strani mnoga prividna čudesa.
Unatoč strogosti ovih studija, već desetljećima traje nepovjerenje i prezir nevjernika koji se niti  ne trude znati kako Crkva analizira i ostavlja po strani tisuće slučajeva “prividnih čuda”.
Za protivnike tj. nevjernike –  svako čudo je samo neutemeljena prijevara.
LURD I LUC
To nije stav kakav bi ozbiljan znanstvenik trebao imati prema onom što ne može objasniti. Primjer je i francuski nobelovac Luc Montagnier, a koji je svoj stav o Lurdskim čudesima iznio u svojoj knjizi “Nobel i redovnik”, u razgovoru sa cistercitskim redovnikom Michelom Niassautom.
“Kada je fenomen neobjašnjiv, ako stvarno postoji, nema razloga za poricanje bilo čega”
Na posljetku, ako fenomen postoji, kakvog smisla ima poricati ga? Ono što morate učiniti je proučiti je, a ne se pretvarati da ne postoji.  Luc M. navodi da u čudesima u Lurda postoji nešto neobjašnjivo”, i zamjera kolegama znanstvenicima govoreći da mnogi znanstvenici griješe odbacujući ono što ne razumiju”.
“Ne sviđa mi se ovakav stav”, komentirao je.
Luc Montagnier je preminuo prije nekoliko dana. Poznat je po otkriću virusa HIV-a i Nobelovoj nagradi za medicinu. Inače, već je u počecima Covid krize tvrdio da je virus potekao iz laboratorija, a zbog svojih stavova o Covidu i cijepljenju protiv istog, više nije dobrodošao u znanstvenim krugovima.
Print

You may also like...