MENTALITET POGANSKOG SVIJETA (nečistoće srdaca)

Tipičan grijeh poganskog svijeta je bludnost tj. nečistoća srdaca. Božja volja je, naprotiv, naše posvećenje. U prvim stoljećima događao se proces da je mali broj kršćana donosio svijetlo u tada poganski svijet. A danas mali broj pogana uništava kršćanski svijet (imajući pod kontrolom medije, agencije…)
Zašto požuda kvari narod? Jer ubija ljubav. Požuda je sebičnost. Zarobljava. Oduzima odgovornost. Drugog čini objektom. Gdje jača požuda slabi ljubav. Pokazatelji toga su porast spolnih bolesti, maloljetničkih trudnoća, preljuba, rastava, sve više samohranih majki, abortusa, itd…
woman-drinking-with-manA sve je to zbog manjka ljubavi i odgovornosti između muškarca i žene. Oni koji dopuštaju da ih zaslijepi požuda postaju slijepi, sebični i vulgarni. Pogani ne znaju što je to ljubav jer žive otuđeno od Boga koji je ljubav i koji je izvor ljubavi. Ljubav uključuje mudrost, nježnost, duboku povezanost, sposobnost žrtve i radosti.
Za pogane spolnost postaje bog. Sve se vrti oko toga. Oni drugačije ne mogu živjeti jer su zarobljeni pa ikad tvrde da nisu. Kod nekih je to zauzelo pretjeranu važnost u životu . Mnogo mladih žena smatra uspjehom ako svojim načinom odjevanja drže oko sebe veliki broj obožavatelja koje spolno uzbuđuju. One ne razmišljaju o svom bračnom pozivu ili o majčinsitu. Sve o čemu razmišljaju je kako biti atraktivna za novog partnera. Stariji muškarci uzimaju Viagru (a često i umru od toga) te gledaju pornografske filmove u želji za malo užitka. Vlasti se ne bore protiv prostitucije iako je očito da se žene srozava na razinu objekta i da time vlada mafija. Danas je to skoro posve prihvatljivo (”jer imamo slobodu”) pa prostitutke postaju uzori za naše ‘’napredne i moderne’’ žene, a također i objekt želja za ‘’modernog i naprednog’’ muškarca. Sodomija je grijeh koji se naziva i ”u nebo vapijućim grijehom” (homoseksualni čini su u sebi nered protiv ljudske naravi), pa ipak homoseksualci imaju svoje parade na ulicama najvećih gradova i nemaju zbog toga nikakvog srama. To je samo nekoliko slika koje gradi naš moderni svijet po ”europskim standardima”. Je li ta poganska slika – novost? Prije će biti povratak na mentalitet i standard poganskog Rimskog carstva.
Izvor: Časopis ‘’Ljubite jedni druge’’, br 21.. 2012., Jan Bilewicz
Print

You may also like...