Kur’an: malo za, a malo protiv – Evanđelja

kur'an

  1. Kuran – negira Isusovo razapeće. Tako muslimani vjeruju da Isus nikad nije bio razapet, ali ljudi ipak vjeruju da je umro na križu. Zapravo bio je netko drugi razapet, a ne Isus. A zašto Isus nije umro? Ispada da je Njegovo umiranje na križu samo trik Allaha, ‘čiji je Isus poslanik’,

 

  1. Na jednom mjestu poziva da sudimo prema evanđelju. No ako slušamo evanđelje onda moramo odbiti islam, jer islam je kontradikcija evanđelju. Eto, taj primjer: evanđelje govori da Isus jest umro na kružu, a Kur’an govori da nije.

 

  1. Zbog učenja Kur’ana nam biva razumljivo zašto su kršćani progonjeni u Iraku i drugim zemljama. Allah zapovjeda muslimanima, jednom kad su u većini, da nasiljem sebi podrede kršćane i židove. (9,29) a koje Kur’an tu naziva „Ljudima Knjige“.

Borite se protiv onih koji ne vjeruju u Allaha (! Napomena: dakle, jedini razlog za borbu protiv židova i kršćana je – što ne prihvaćaju vjeru u Alaha... ! … nije riječ o borbi u samoobrani) …

Stav Crkve prema nekršćanskim religijama je uvijek stav POŠTOVANJA njihove vjere i uvjerenja. Crkva je za DIJALOG – kako bi se i oni koji nisu upoznali Isusa – upoznaju.

No kakav (vjerski) dijalog može postajati između nas i muslimana ako ne poznajemo ni svoju, a kamoli onu drugu – vjeru?

 

Naš Bog je Bog čudesa, On može učiniti i da muslimani uvide Istinu. Zašto ga ne moliti i za to? …

Print

You may also like...