Kardinal Gerhard Müller – o slučajevima zlostavljanja u Crkvi koji su vezani uz homoseksualnost u svećenstvu

gerard

Kardinal Gerhard Müller, bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere (2012-2017) dao je intervju za Lifesitenews u kojem govori o dubini problema trenutačne krize kleričkih zlostavljanja.

U ovom razgovoru o krizama kardinal Muller se ne ustručava istaknuti da Crkva treba ukazati na prakticiranje homoseksualnosti u redovima Crkve i da se „homoseksualno ponašanje svećenika ni u kom slučaju ne može tolerirati.“

Ustvrdio je da vođe Crkve još uvijek podcijenjuju ovaj problem. On utvrđuje: „To da je McCarrik zajedno sa svojim klanom i svojom homoseksualnom mrežom bio u stanju djelovati na tako mafijaški način povezano sa podcjenjivanjem moralnosti homoseksualnih čina među odraslima“

Kardinal Muller također proziva Vatikan zbog nedostatka ozbiljne istrage u ranijim glasinama oko McCarrika i govori da je potrebna javna isprika. On piše da vrlo jasno treba doći javno objašnjenje o ovim događajima, kao i pitanje koliko su crkveni autoriteti znali o svakom koraku, (…)  Kardinal Muller kritizira kao katastrofalnu pogrešku promjene u Kanonskom zakoniku koja je napravljena 1983 god kad se govori o svećeničkim prijestupima protiv šeste Božje zapovijedi i čak više niti ne spominje homoseksualnost kao uvredu i koji sadržava skup ublaženih zakona prtiv nekog svećenika zlostavljača.

Vraćajući se na problem zlostavljačkih kriza Njemački prelat objašnjava da je dio krize u Crkvi to „da ne želimo vijdeti prave uzroke, te ih se nastoji prikriti frazama koje propagiraju homoseksualni lobiji.

Blud sa tinejdžerima i sa odraslima je smrtni grijeh kojeg nikakva moć na zemlji ne može deklarirati kao nešto „moralno neutralno“.

On naziva LGBT ideologiju „ateističkom“ i dodaje da u svjetlu nedavne Sinode za mlade u Rimu, „LGBT“ termin nema mjesta u Crkvenim dokumentima.

Štoviše, kardinal Muller, u svijetlu njegova strožeg postupanja sa slučajevima seksualnog zlostavljanja u Crkvi, pita se hoće li u Vatikanu biti onih kojima će biti drago da je otpušten iz Kongregacije za nauk vjere.  „Može biti da su zadovoljni što više nisam zaposlen u Kongregaciji za nauk vjere gdje bi se bavio sa  seksualnim kriminalom protiv muških tinejdžera.“

Razgovarajući o mogućim razlozima iznenadnog otpuštanja – a za koje papa Franjo nikad nije dao objašnjenje – kardinal Muller vraća se na obranu katoličkog učenja o braku vezano za papinu postsinodalnu egzortaciju „Amoris Laetitia“. On kaže „Amoris Laetitia“ mora biti absolutno u skladu s Objavom, a ne da smo mi ti koji bi se trebali ravnati prema „Amoris Laetitia“, barem ne u interpretaciji koja se suprostavlja, na heretički način, Božjoj objavi. I bila bi zlouporaba moći da se kazni one koji inzistiraju na pravnoj interpretaciji ovih enciklika i svih popratnih učiteljskih dokumenata.

Njemački kardinal podsjeća na pravu ulogu pape kao čuvara vjere kada kaže: „Učiteljstvo biskupa i pape stoji pod autoritetom Riječi Božje u Svetom Pismu i Tradicije kojima služi.“

Uopće nije katolički reći da papa kao individualna osoba prima direktno od Duha Svetoga Objavu i da se se sad može interpretirati prema vlastitim prohtjevima dok svi ostali trebaju slušati, slijepo i nijemo.

…………

Izvor: lifesitenews,

a u nastavku stranice lifesitenews – je cijeli intervju sa kardinalom.

(prijevod intervjua – slijedi…)

Print

You may also like...