Kako se muslimanka obratila zbog Gospođe u snu

Muslim women and sunset. Muslim women fashion style.

U nekoj kućici centralne Afrike u Omdurmansu, ležala je neka žena muslimanka, teško bolesna, tupo gledajući u tešku i neizvjesnu budućnost. U noću je imala viđenje. Vidjela u snu divnu gospođu, obučenu u haljinu s plavim pojasom, a bila je sva u sjaju. Gospođa joj je ljubazno pristupila i pogledala ju, napravila joj križić na čelu i rekla joj: „po ovom znaku dolazi ti spasenje!“

Bolesnica se probudila sva u čudu. U sebi je razmišljala je li to san il java. U svakom slučaju osjećala se ojačanom i njena muka je znatno popustila. Ujutro se odmah uputi do prve misijske postaje časnih sestara. Sestre su je primile s velikom ljubavlju i nastojale su joj pomoći tjelesno i duhovno.

Žena se začudila kad je vidjela da časne sestre čine onaj isti znak križa nad sobom kakav je vidjela da se čini nad njenim čelom, u snu. Istog časa je odlučila ići za tim znakom Križa. Postala je kršćanka.

Kad je slušala kršćanski nauk nije joj bilo teško odgonetnuti tko je bila ona Gospođa koju je vidjela u snu i koja joj je pokazala put do kršćanskog križa tj. do kršćanske vjere.

Izvor: „Gospodnje i svetačke propovijedi“, fra A.Živković, str. 87.

Print

You may also like...