Juan Diego & Guadalupe glasnik (crtani film)

huan-diegojuan-diego

Samo 50 ak godina nakon otkrića Amerike Gospa se ukazuje Juan Diegu. Šalje ga k biskupu sa zamolbom da sagradi crkvicu njoj u čast. Biskup traži znak. Juan Diego prenosi Gospi biskupovu želju da pokaže neki znak. Gospa ga šalje da ubere ruže (u prosincu!) a Juan Diego ni ne sluti da u plaštu – tilmi osim ruža nosi daleko veći znak: Gospin lik koji nije oslikan ljudskom rukom.  /Gospa Guadalupska u prijevodu znači – ona koja zmiji gazi glavu. /

ZADIVLJUJUĆE ČINJENICE O GOSPINU LIKU koji je ostavljen na Juan Diegovu plaštu:

1. Oftalmaloške studije učinjene na Marijinim očima otkrile su da se prilikom izlaganja oka svjetlosti, retina skuplja, a kada se svjetlost povuče, ona se vrati u prvobitno stanje, upravo na način kako se događa sa živim okom. Znanstvenici su otkrili da Marijine oči imaju tri refraktivne (lomne) karakteristike ljudskog oka.

2. Temperatura tilme Juana Diega napravljene od materijala koji potječe od vlakana maguey kaktusa, održava stalnu razinu od 37 ° C, istu kao u živom ljudskom tijelu.

3. Jedan od liječnika koji je analizirao tilmu stavio je stetoskop ispod crnih vrpci Marijinog struka i čuo ritmičke udarce od 115 otkucaja u minuti, isto kao kod djeteta u majčinoj utrobi.
4. NASA-ini znanstvenici potvrđuju da građa boje ne pripada niti jednom poznatom elementu na zemlji. Prilikom ispitivanja materijala pod laserskim zrakama, pokazalo se da nije bilo nikakve boje na prednjem ili stražnjem djelu tkanine, i da boje lebde na udaljenosti od 0.25 mm iznad tkanine, bez da je dodiruju. Boje stvarno plutaju iznad površine tilme.

5. Grubi materijal tilme ima životni vijek ne dulji od 20-30 godina. Nekoliko stoljeća prije, bila je naslikana replika slike na identičnom komadu maguey tkanine, i raspala se nakon nekoliko desetljeća.

6. Za vrijeme 500 godina čuda, tkanina sa slikom Marije ostaje tako čvrsta kao što je bila prvog dana. Znanost ne može objasniti zašto se materijal ne raspada.
7. Godine 1791, solna kiselina slučajno se prolila po gornjoj desnoj strani tilme.
Kroz razdoblje od 30 dana, bez ikakvog posebnog tretmana, oštećena vlakna čudesno su se sama obnovila.
8. Godine 1921., jedan anarhistički aktivist sakrio je visoko razornu bombu u cvjetnom aranžmanu, i stavio je u podnožje tilme. Eksplozija je razorila sve okolo, osim tilme koja je ostala netaknuta.

9. U indijskom jeziku, “Guadalupe” znači “zmiji glavu zgnječila.” To je povezano sa Post 3,15: Marija, pobjednica nad zlom.

10. Slika također oslikava detalj iz 12. pogl. Otkrivenja: “I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama.”

Print

You may also like...