Ivan Pavao II & Evanđelje života (O pobačaju i Božjem milosrđu)

papa-ivan-pavao-ii

Posebnu misao želio bih posvetiti vama, žene koje ste pribjegle pobačaju.

Crkva zna kolike su uvjetovanosti mogle utjecati na vašu odluku, i ne sumnja da se u mnogim slučajevima radilo o mučnoj, možda dramatičnoj odluci. Vjerojatno rana na vašoj duši još nije zarasla. U stvari ono što se dogodilo bilo je i ostaje duboko nepravedno.

Pa ipak ne dopustite da vas zahvati obeshrabrenje i ne ostavljajte nadu. Znajte razumjeti, prije svega to što se dogodilo i protumačite to u njegovoj istini.

Ako to još niste učinile, otvorite se ponizno i povjerljivo pokajanju: Otac svakoga milosrđa očekuje vas da bi vam ponudio svoj oprost i svoj mir u sakramentu Pomirenja. Zamijetit ćete da ništa nije izgubljeno i moći ćete tražiti oprost od svoga djeteta, koje sada živi u Gospodinu.

Pomognute savjetom i blizinom prijateljskih i stručnih doktora, moći ćete stati sa svojim patničkim svjedočanstvom među najgorljivije branitelje prava svih na život. Svojim zalaganjem za zaštitu života,, okrunjenim eventualno rođenjem novog stvorenja, prihvaćanjem i pažnjom prema ljudima koji su najpotrebniji ljudske blizine, bit ćete tvorci novog načina gledanja na život čovjeka.

(Evanđelje života br. 99, Ivan Pavao II)

Print

You may also like...