Intervju sa don Boskom – o Islamu, (1853.)

muhamed mjesec

P: Za početak, što se misli pod islamom?

O: Islam podrazumjeva zbirku učenja koja u praksi uništava svaki princip moralnosti.

P: U kojim državama je ispovjedan islam?

O: Islam je ispovijedan u velikom dijelu Azije a također u dijelu Afrike.

P: Od koga je islam utemlenjen?

O: Islam je utemeljen od Muhameda.

P: Recite nam o tome sve što znate, molim vas.

O: Nemoguće je reći vam sve o tom poznatom varalici. Samo ću vam reći tko je on bio i kako je pronašao svoju religiju. Muhamed je rođen u siromašnoj obitelji, od poganskog oca i majke židovke, 570 god u Meki, Arapskom gradu nedaleko od Crvenog mora. Željan slave i pokušavajući poboljšati svoje uvjete lutao je mnogim zemljama i postao je trgovački putnik jedne udovice Kadije koju je kasnije i oženio. Bio je tako lukav da je svoje nedostatke  upotrijebio da započne svoju religiju. Patio je od epilesije (padavice), a tvrdio je da je  razlog njegova česta padanja mistično iskustvo gdje bi razgovarao s anđelom Gabrijelom. Unatoč svemu, hvalio se da je učinio čudo: rekao je da je dio Mjeseca pau u njegov rukav, ali ga je uspio popraviti i to je razlog zašto “polumjesec” može ponovo biti “pun mjesec”. Zbog ovog smješnog čuda, muslimani su uzeli polumjesec kao simbol svoje religije. Iz istog razloga je postao poznat kao varalica i onaj koji je remetio javni mir, a njegovi sugrađani su ga željeli zatvoriti i ubiti. Tako je on pobjegao u Medini, skupa sa nekim slobodnjacima kji su mu pomogli da postane gospodar grada.

P: Što je točno Muhamedova religija?

O: Muhamedov islam se sastoji od monstruoznog miješanja židovstva, kršćanstva i poganstva. Knjiga sadrži islamski kanon koji se naziva “Al-kur’an” ili “Knjiga”. Ova religija je također poznata kao “muslimanska” po “Mosulu” a tako se zvao voditelj molitve.

P: Zašto je Muhamed učinio tu mješavinu religija?

O: Budući da su u Arabiji bili dijelom kršćani, dijelom židovi, a dijelom pogani, on je uzeo dijelove iz svih vjerovanja, a posebno one djelove koje su ga mogle tjelesno, senzualno zadovoljiti.

P: Je li Muhammed bio obrazovan čovjek?

O: Nije uopće. Nije znao ni pisati. Da bi izložio svoj Al-Kur’an, pomagao mu je Židov i apostolski redovnik. Govoreći o stvarima sadržanim u Svetom pismu, on je pomiješao stvari, a da spomenemo samo jednu, npr. pripisuje Mojsijevoj sestri (Mirjam) neke činjenice o Mariji, Isusovoj majci.

P: Ovo je zanimljivo: Muhamed je bio neznalica, nije učinio nikakvo čudo. Kako je mogao propagirati svoju religiju?

O: Muhammed nije propagirao svoju vjeru čudima ili uvjeravanjem riječi, već silom oružja. Budući da je islam religija koja promiče sve vrste senzualnog zadovoljstva, u kratkom vremenu Muhamed se našao na čelu strašne skupine razbojnika. Zajedno sa svojim kolegama vjernicima putovao je na zemlje Istoka, osvajajući narode ne prikazujući Istinu, ni proročanstva. Kao jedini argument, podigao je mač na glave poraženih, vikajući: “vjeruj ili umri!”

P: Ali, budući da je Muhammed bio toliko neznanstven, možemo pretpostaviti da bi on ispunio Kur’an mnogim pogreškama …

O: A. Al-Kur’an može biti definiran kao “zbirka pogrešaka”, od kojih su najozbiljniji protiv moralnosti i protiv štovanja istinskog Boga. Na primjer: Tko negira Boga zbog straha od smrti, oprošteno mu je; Osveta je dopuštena; Raj je pun zemaljskih užitaka, kako obećaje svojim sljedbenicima. Doktrina tog lažnog proroka dopušta tako bestidne stvari da se duša dobrog kršćanina užasava I toga da ih spomene.

engleski izvor

talijanski izvor

Print

You may also like...