Euharistijsko čudo: Legnica, Poljska, 2013., (Nakon što je hostija s poda stavljena u vodu… )

legnica

Hostija koja je prilikom pričešćivanja ispala na pod stavljena je u vodu. Kasnije se na hostiji pokazala crvena mrlja. Nakon ispitivanja utvrđeno je da se radi o srčanom tkivu i to ljudskog srca koje je trpi agoniju…

O događaju govori biskup Legnice Zbigniew Kieniowski. Dogodilo se to u Legnici, u župi sv. Jakova, 25,12,2013. kad se na hostiji pojavila crvena boja. Zavod za sudsku medicinu navodi da je tvrdi da je tkivo najsličine srčanom mišiću. (…) sa promjenama koje pokazuju patnju u agoniji. Genetičke studije pokazuju da se radi o ljudskom tkivu. O cijeloj stvari obavještenja je Apostolska Stolica.

Sestre i braćo u Kristu! Kao legnički biskup, dajem vam poruku o događaju koji se dogodio u župi svetog Jakova u Legnici i koje ima obilježje euharistijskog čuda – na hostiji koja je 25.12.2013. prilikom podijele svete pričesti pala na pod te je stavljena u posudu s vodom, a nakon čega se na njoj pojavila crvena boja. Biskup Legnice Stafan Cichy ustanovio je komisiju čiji je zadatak bio da promatraju taj fenomen. U veljači 2014. odvojen je komadić crvene materije i pohranjen u i stavljen na korporal. Kako bi se pojasnila priroda ove stvari komisija je naredila uzorkovanje i odgovarajuće testove koje su provele nadležne institucije.

Konačno, prema sudu Odjela za sudsku medicinu čitamo: “Na histopatološkoj slici pronađeni su fragmenti tkiva koji su sadržavali (…) naslijčnija je srčanom mišiću… s promjenama koje često prate agoniju. Genetska istraživanja ukazuju na ljudsko porijeklo tkiva.

hostija u vodi

Legnica

Print

You may also like...