Djeco, Lucija se zove. Bog ju je želio i (p)ostala je – živa.

lucyU Međugorju na 5. Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom imali smo prilike čuti i svjedočanstvo Anne i Gianluce koji imaju djevojčicu s down-sindromom. (vidi foto) Na impresivan način, glazbeno-scenskim izričajem, dočarali su nam svoje roditeljske osjećaje radosti iščekivanja novog života, djevojčice koju su još nerođenu nazvali Lucija, pa osjećaje razočarenja kad je doktorica otkrila da djevojčica neće biti zdrava, a onda i zbunjenosti no rekla im je „utješno“ da postoji riješenje: „prekid trudnoće!“  Bili su tužni i razočarani. I zbog toga to su se bili veselili zdravom, a dobili bolesno dijete, ali i zbog toga što im se predlagalo da ubiju to malo nedužno stvorenje. Mama je donijela odluku da donese Luciju na ovaj svijet i da svijetu pokaže da i takva djeca na ovom svijetu imaju svoju misiju.

(vidi više na VDIO-snimci s mladifesta 2015.  a to je isto to  svjedočanstvo)

Njih dvoje su glazbenici koji putuju po Europi i na neobičan način, kroz priču, pjesmu i video daju pro-life svjedočanstvo, a sa sobom vode i malu Luciju. Osim Lucije njihova je obitelj bogatija i za malenu kćerkicu Stelu.

Mama na svoj način i na dječji način objašnjava Luciju njenu ulogu u ovom svijetu kroz priču o zvjezdnoj prašini.

Očima kršćanske vjere znamo da je za Boga svako dijete neizmjerno vrijedno. Vrijednije od planeta i kometa jer Isus je svoj život dao za svakog pojedinačno, tako i za Luciju, a Lucija će, vjerujemo, u svom životu upoznati Isusa koji je voli baš takvu kakva je.

Jednom kad naraste možda će netko govoriti Luciji u duhu New age pokreta (gdje ne postoji osobni Bog, gdje se vjeruje da je sve=jedno: i ljudi i priroda i Bog…) da je pozvana na jedinstvo sa svemirom… u kojem je sve jednako vrijedno: i salata i pas i čovjek i Bog… a to neće biti istina. Istina je da se  Bog objavio ljudima. Objavio se kao osoban Bog, kao Bog koji voli čovjeka. Svakog.

Neka ovoj obitelji i dalje Lucija bude nadahnuće da budu pro-life.anna i gl

A još više neka im sam Isus – (koji za sebe kaže da je Život, … Alfa i Omega) bude nadahnuće, smisao i Cilj životnoga puta. I neka im Gospa bude Majka koju nikad neće gubiti iz vida.

Print

You may also like...