Čudesne stube za koje se vjeruje da ih je napravio sam sveti Josip

stairs

1876. god.,u mjestu Santa Fe-u,  u Novom Meksiku (SAD), gdje je mala zajednica časnih sestara od Loretta gradila crkvu – dogodilo se nešto zaista čudesno. Radi se o stubama (33!) za koje nikom nije jasno kako stoje bez ikakvog potpornja, bez ikakvog čavla ili vijka, od kojeg su drveta, niti – gdje je nestao radnik koji ih je napravio.

Časne sestre su primjetile da greškom arhitekta, nedostaju stube u svetištu, pa su se odlučile moliti devet dana sv. Josipu (svecu-zaštitniku tesara). Devetog dana došao je neki čovjek, navodno tesar i ponudio svoju pomoć oko stuba. Pojavivši se “niotkud” on je ponudio svoj projekt  spiralnog stubišta. Neki kažu da je stepenište bilo brzo gotovo, neki da je gradnja dugo trajala.

Kako bilo, neobični stolar izgradio je čudesne spiralne stepenice koje su se na malom prostoru izvijale uvis u dvostrukoj spirali, a za njihovu gradnju nije upotrijebljen nijedan vijak, nijedan čavao ili bilo kakvo lijepilo. Ta što je još više čudno, stube nemaju nikakav potporni stup ili bilo kakav potporanj!!!

Kad je gradnja bila gotova, sestre su priredile proslavu i večeru, ali se stolar nije pojavio. Nije mu bilo ni traga. Nitko nije znao gdje je kupljeno drvo. Nitko čak nije prepoznao ni od kojeg su drveta stepenice napravljene.

Tri su čudne stvari sa ovim stepenicama… Prva je to što je taj čovjek nakon završetka gradnje stuba nestao, ne uzevši plaću… Ne zna se ni dan, danas tko je taj čovjek bio… Druga stvar je ta što svi znanstvenici i arhitekti svijeta ne mogu objasniti kako mogu stati te stube bez potpornja, odnosno, objasniti statiku stubaTreća stvar je to što stube imaju 33 stepenice!!! Točno koliko je godina živio Isus KristA jako čudno je to što su stube građene od drveta za koje ne zna gdje raste… Od drveta kojega nema nigdje na Zemlji!!!

Vjeruje se da su stepenice nastale Božjom providnošću. U narodu se odavno priča da je taj riđobradi čovjek na svom magarcu, bio sam sv. Josip, poslan od Isusa Krista, pa pogledajte te stube koje i danas stoje u crkvici u Lorettu, koje se i danas mogu vidjeti u Kapeli od Loretta.

 

Izvor: hu-benedikt

Print

You may also like...