Upoznala Čovjeka s Torinskog platna i obratila se

žena tužnaDorota je bila posvojeno dijete. Njeni novi roditelji nisu joj to tajili i nastojali su je odgajati u kršćanskom duhu. No Dorota je osjećala u srcu neku prazninu. Ta praznina je bila sve veća i veća. Pomalo je počela piti i drogirati se. Nakon određenog vremena imala je i svoju obitelj. No i dalje je bila ovisnik. Živjela je prema paroli: “Uživaj dok možeš!” Djecu je prezirala, baš kao što je prezirala i svoj život. Nije imala ljubavi ni za svog vlastitog sina. Kad je odrastao  ona je otišla zarađivati, a njega ostavila na brigu baki i djedu. Htjela je samo što više zaraditi. Za provod, za piće, za drogu.

Znala je da je duhovno mrtva i da je samo pitanje dana kad će i tijelo uvenuti.  Kroz deset godina je sakramentima okretala leđa. Ako bi i otišla na ispovijed otišla bi pijana, a na svetu pričest otišla bi svetogrdno. Bila je svjesna da je jedino neko čudo može spasiti.

Otišla je s mužem na susrete anonimnih alkoholičara i to je trajalo 4 mjeseca. Nakon toga vratila se na stari način života.

A onda se dogodila bolest. Imala je strašne bolove u kičmi. Doktor joj je rekao ako ne ode na operaciju da možda neće moći ni hodati. U ovomu je vidjela Božje prste i Njegov način da je spriječi da ponovo dolazi do pića i droge.

tp3Prijateljica joj je donijela časopis: Ljubite jedni druge. Tamo je pronašla članak o Torinskom platnu. Razmišljala je o Isusovoj ljubavi koja ga je nagnala da to sve pretrpi za svakog od nas. Shvaćala je da su i njeni grijesi ti koji su Isusa razapinjali na križ, koji su ga pljuvali, koji su Ga prezirali…

Devet godina nakon toga, kako je shvatila koliko je Isus voli nije uzela nikakav alkohol. 

Uvjerena je da svakva ovisnost proizlazi iz nedostatka spoznaje o tomu koliko Bog voli čovjeka. Svjesna je da onaj tko Isusa odbija taj Ga u svom srcu nadomješta s nečim drugim.

Nakon što shvaća Isusovu ljubav ne želi ništa drugo nego ostati mu vjerna do kraja života. U tomu joj pomaže majka Marija. S njom uči kako sudjelovati na svetoj misi svaki dan, kako se klanjati Isusu u Presvetom sakramentu, kako se žrtvovati.

Osim što joj je Bog podario troje djece, oslobodio ju je od ovisnosti, od osjećaja neželjenosti, od nedostatka ljubavi. Više od toga nije mogla poželjeti. Svjesna da je milosrđe Božje veće od svake kuge našeg vremena dijeli svoje svjedočanstvo susreta s Bogom.

Dorota

Izvor: Časopis: Ljubite jedni druge; Upoznala Čovjeka sa Torinskog platna

 

Print

You may also like...