Rođen je prvi “Svjetski dan protiv pobačaja” (8.9., na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije)

Danas je rođendan Blažene Djevice Marije i zakazan je prvi “Svjetski dan protiv pobačaja”. Ideja Odbora Liberi in Veritate, (Slobodni u istini) koja predlaže da se odlučnije posegne za oružjem vjere kako bi se zamolilo našeg Gospodina da oslobodi svijet od ubijanja djece u utrobi. 

GOSPA DIJETE

Da bi se stalo na kraj onome što je danas vodeći uzrok smrti u svijetu (42,6 milijuna pobačaja u 2021., prema procjenama Worldometra), potrebno je najprije sa sinovskim povjerenjem zamoliti Gospodara života i zamoliti zagovor sv. nebeske Majke. Na temelju toga rodila se ideja o prvom „Svjetskom danu protiv pobačaja“ koji se obilježava na današnji dan, 8. rujna 2022., na dan Rođenja Blažene Djevice Marije.

Inicijativa odozdo – koja počinje tiho – koju je osmislio komitet Liberi in Veritate i kojoj se priklanjaju neka poznata lica šarolikog talijanskog pro-life svijeta. Vrijeme će pokazati hoće li se uspjeti ukorijeniti i proširiti unutar i izvan talijanskih granica.

Priopćenje za javnost u kojem se predstavlja inicijativa podsjeća nas da praksa pobačaja sa sobom nosi nekoliko žrtava,

“Prva i najozbiljnija” od kojih je očito beba u trbuhu. Ali postoje, u nizu, druge žrtve, kao što su majke, “prevarene do nevjerojatne mjere od strane sustava koji ih je u stanju navesti da ne prepoznaju ono što im je najdragocjenije, život njihova djeteta u njihovoj utrobi”; kao i očevi, “nesvjesni i neodgovorni za svoje spolne radnje do te mjere da izgube svoju ulogu i identitet”. U priopćenju se također naglašava relativistička moralna degradacija koja danas obilježava određeni svijet medicine i zakoni koji negiraju elementarno pravo na život nerođenih. Među žrtvama aktualnog kulturnog konteksta nalazi se i javno mnijenje “nesposobno za vlastito kritičko promišljanje” i uvjereno da milost, poput očekivanja djeteta, može biti “problem koji treba riješiti” pobačajem.

Pokretači inicijative stoga pozornost usmjeravaju na činjenicu da bitke, iako zaslužuju, usmjerene na podizanje javne svijesti o obrani nerođenog života, moraju napraviti “iskorak” kako bi se suočile s trenutnim pomakom. A taj iskorak mora se sastojati upravo u tome da se u središte borbe protiv pobačaja, počevši od danas, stave oružje vjere – sveta misa, euharistijsko klanjanje, molitva i posebno sveta krunica (kako privatno tako i javno), post – i s povjerenjem moliti Boga da stane na kraj pokolju nevine djece, rezultatu đavolskih prijevara u koje su zapala naša društva.

Slavljenje „Svete mise protiv pobačaja“ naznačeno je kao prva i najvažnija od sedam točaka inicijative, koja posljedično ima za cilj uključiti biskupe, svećenike, redovništvo i naposljetku „cijelu Crkvu, kako bi oružjem molitve bila izmoljena milost  od Gospodina našega Isusa Krista”.

Drugo, ističe se važnost vršenja “euharistijskih klanjanja s molitvom svete krunice, da Majka Božja i cijelo čovječanstvo ne dopusti da njezina nevina djeca budu žrtvovana na sotonskom oltaru totalitarnog relativizma”. Među ostalim točkama, prikazivat će se dani posta, organiziranje tematskih konferencija, “stvaranje svjetske mreže molitve za prekid pobačaja”.

 

Izvor: laNuovabussola.it

Print

You may also like...