Muslimanski imam Sulaiman ibn Ahmed obratio se na kršćanstvo – čitajući Kur’an

ČITAJUĆI KUR’AN

Pitao se zašto se Isus spominje više od Muhameda, zašto je Isus tako hvaljen kao netko tko je činio čudesa i koji će ponovo doći, za razliku od Muhameda koji je umro kao i svi ljudi i neće ponovo doći; zašto se od svih žena hvali samo Isusova majka; zašto se za Isusa govori da je Riječ Božja, (i je li Riječ tvorevina ili Storitelj … )… Došao je u nedoumicu. Komu da se moli? Otvara Kur’an da nađe odgovor, ali Kur’an ga je uputio na Bibliju. Ode potom proučavati Bibliju. Odlučio je slijediti Isusa.

OTAC GA ŽELIO UBITI

Tada su počeli problemi u obitelji. Brat se iživljavao na njemu, otac ga je svezao u jednu sobu, stavljali su mu čili u nos, oči, na rane, ostavili bez hrane i vode više od dvadeset dana, a onda je otac došao s nožem i uhvatio ga vrat htijući ga dokrajčiti ako se i dalje ne odrekne Isusa. Kur’an naime na više mjesta o kršćanima govori kao o neprijateljima, a poznajući svog oca znao je da ga je spreman i ubiti ako ne kaže da treba Alaha a ne Isusa. Međutim, bio je uvjeren da je Isus živ i da će i on živjeti s njim pa je bio spreman umrijeti.

ISUS MU DAO SNAGU & BIJEG

U tom trenutku uzviknuo je Isusovo ime i dobio neobjašnjivu snagu koja ga je ispunila. Otac je pao i porezao se nožem.. Ukućani su dotrčali, oca odvezli u bolnicu i zaboravili zaključati vrata. Iskoristio je priliku, navukao očevu odjeću te pobjegao. Zaustavio je taksista i želio se odvesti što dalje. Otada se skriva od muslimana koji su ga već nekoliko puta pokušali ubiti.

sulaiman imam obraćenik

Tako priča Sulaiman ibn Ahmed, sada pod imenom Mario J.

Ne morate čitati Kur’an da zavolite više svoju Bibliju.

Ipak, za svaku je pohvalu, koliko je truda uloženo u internetsku stranicu svete knjige muslimana – Kur’ana. (http://quran.ksu.edu.sa/)

Kad bi barem takva slična bila i za – Bibliju.

Video (makar nema prijevoda na hrvatski) može se pronaći na youtube

Print

You may also like...