Molitva za domovinu

hrvatska_20zastava_02Bože, višnji Vladaru svih naroda i država, ponizno te molimo, pogledaj milostivim okom na našu Domovinu i narod. Daj Bože, kao što si ti jedan, jedan nam Spasitelji Učitelj i jedna istina, da se tako i cijeli naš hrvatski narod složi u jednoj pravoj vjeri, te tako složni služimo tebi na slavu, sebi na spasenje, domovini na korist. Iskorjeni stoga krive nauke i opačine. Daj svim poglavarima bistru pamet i dobro srce, da nas vode putem istine i pravde; daj njihovim savjetnicima plemenite i sretne misli, sucima pravičnost, da se kod nas i posvuda zlo kara i kazni, dobro hvali i naplaćuje, rugoba i stramota zatire, red i skladnost uzdrži i da svaki bude vjeran svojoj službi.

Daj našoj hrvatskoj domovini sreću, umnoži joj stanovnike, blagoslovi poljodjelstvo i trgovinu; unaprijedi u njoj pravu znanost, umjetnost i obrt i svaki rad, svaki plemeniti duhovni i tvarni pothvat. Čuvaj joj polja od nepogode, nadari nas dobrom ljetinomi napretkom u svemu dobru.

Čuvaj nas Bože od neprijatelja i rata, od kužnih bolesti i glada. Čuvaj nas od mržnje i nesloge, svađe i nemira. Sve nas, Bože, zadahni duhom istine, i ljubavi, da tebi vjerno služeći i međusobno se bratski ljubeći slavimo tebe, višnjega vladara, sada i u nebeskoj domovini dovijeka. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Print

You may also like...