Kardinali Burke i Brandmüller – Poziv i drugim pastirima da budu u službi Evanđelja i cijelovitog nauka Crkve (Problem je veći od zlostavljanja maloljetnika)

/Uoči povijesnog samita predsjednika biskupskih konferencija u vezi problema zlostavljanja u Crkvi/

Otvoreno pismo predsjednicima konferencija biskupa

kardinali b i b

Draga braćo, predsjednici biskupskih konferencija, obraćamo vam se s duboom tjeskobom! Katolički svijet sa tjeskobom postavlja pitanje: Kuda ide Crkva?

Prije nego je došlo do pomaka, čini se da je poteškoća svedena na zlostavljanje maloljetnika, užasan zločin, pogotovo kada ga čini svećenik, što je međutim, samo dio mnogo veće krize. Kuga homoseksualne agende proširila se unutar Crkve, koju su promovirane internetskim mrežama i zaštićene klimom suučesništva i zavjere šutnje.

Seksualno zlostavljanje se pripisuje klerikalizmu. Ali prva i primarna greška klera ne počiva na zlouporabi moći, već u odlasku od istine Evanđelja. Čak i javno poricanje, riječima i djelima, Božjeg i prirodnog zakona, nalazi se u korjenu zla koje kvari određene krugove Crkve.

Korjeni ove pojave jasno se pronalazi u atmoseri materijalizma, relativizma i hedonizma, u kojoj se otvoreno dovodi u pitanje postojanje apsolutnog moralnog zakona, i to bez iznimki.

Suočeni s ovom situacijom, kardinali i biskupi šute. Hoćete li također šutjeti prigodom sastanka koji je u Vatikanu sazvan 21.02.?

Mi smo među onima koji su 2016. godine predali Svetom Ocu neka pitanja, “dubie”, koja su dijelila Crkvu u svjetlu zaključaka Sinode o obitelji. Danas, one “dubie” ne samo da nemaju nikakvog odgovora, nego su dio veće generalne opće krize vjere. Stoga vas potičemo da podignete vaš glas kako biste zaštitili i objavili cjelovistost nauka Crkve.

Molimo Duha Svetoga da on pomogne Crkvi i donese svjetlo pastirima koji je vode. Odlučno djelovanje sada je hitno i potrebno. Vjerujemo u Gospodina koji je obećao: “Evo ja sam s vama u sve dane, do svršetka svijeta” (Mt 28,20)

Walter Cardinal Brandmüller
Raymond Leo Cardinal Burke

Lifesite.news

Print

You may also like...