IMAJ HRABROSTI – ZA VJERNOST

have a vourage

Čak i kad smo suočeni sa najozbiljnijom krizom braka moramo biti spremni na vjernost i opraštanje. Za Boga ljudski razvodi nemaju smisla jer On je taj koji sveto združuje muža i ženu jednom i zauvijek u sakramentalnom braku.

Bog ni na kakav način ne prihvaća razvod kao ni ženidbenu prevaru. Vjernost Bogu znači biti vjeran ženidbenim zavjetima. Sveto Pismo kaže: „Žena je vezana za svog muža dok on živi.“ (1 Kor 7,39; usp. također Rim 7,2). Nema druge mogućnosti i svaki čin spolnog jedinstva izvan braka jest preljub, kao što Isus Krist jasno kaže: „Tko god otpusti svoju ženu i oženi drugu, počinja preljub prema njoj; i ako žena napusti svoga muža pa se uda za drugoga čini preljub (Mk 10, 11-12). Razvodi nemaju smisla za Boga jer On je taj koji sveto združuje muža i ženu jednom i zauvijek u sakramentalnom braku. Čak i kad smo suočeni i s najtežim krizama u braku pozvani smo živjeti vjernost i opraštanje, a Bog preko milosti sakramenta podržava nas u svakoj pojedinoj odluci, samo ako želimo činiti Njegovu volju i poštujemo njegove odredbe.

Pokret Vjernih srdaca je zajednica sakramentalno vjenčanih supružnika koji žele svoje poteškoće u odnosima povjeriti Isusu Kristu da bi postali osnaženi Njegovom milošću koja dolazi iz Njegovih sakramenata, kroz prihvaćanje predanja čistoći i vjernosti a koja se uvijek nanovo može pronaći u posvećujućoj milosti. Kriteriji pokreta vjernih srdaca su jednostavni, ali je puno teže održati odluku vjernosti u bračnom savezu.

Da biste bili pripadnik pokreta Vjernih srdaca trebate ići na ispovijed, primati svetu pričest, vjerovati Isusu cijelim svojim srcem i ispovjediti svoju vjernost Njemu svojim ustima, čitajući molitvu predanja – Pokreta VS.

Ne bojte se otvoreno suprostaviti demoralizaciji i rušenju naših obitelji!

Nemojte prihvaćati mentalitet uobičajenosti razvoda!

Pridružite se ovom pokretu i ohrabrite druge da ustraju u vjernosti, čak i unatoč razvodu. Pomoći će vam to što ćete biti dio te zajednice i  što ćete biti vjerni svojim odlukama.

Pokret Vjernih srdaca uključuje:

– život u posvećujućoj milosti,

– često primanje svetih sakramenata te redovito čitanje Svetog Pisma;

– povjeravanje Bogu sebe i drugih koji pripadaju tom pokretu, tvog supružnika ili tvojih dragih osoba, u svakodnevnoj molitvi.

Molimo vas da našem timu javite o vašem pristupanju pokretu i mi ćemo vam poslati poseban blagoslov, mi ćemo staviti vaše ime u knjigu Pokreta vjernih srdaca i spomenuti vas se u našoj svakodnevnoj molitvi.

Molita predanja  (Pokreta Vjernih srdaca)

Gospodine Isuse, predajem ti naš brak.

Hvala Ti što si nas povezao, što si nam dao jedno drugo, što si nas povezao neraskidivim vezom kroz sakramenat braka, ali naš brak trenutno treba ozdravljujući dodir.

Predajem Ti Gospodine, sebe, svoje sjećanje, misli, dušu, tijelo i sva trpljenja koja su prouzrokovana životom mog bračnog druga. Da ne izgubimo nadu u pomirenje (u slučaju odvajanja ili razvoda).

Očisti moje misli da mogu ustrajati u vjernosti i ljubavi. Neka me u ovom pomogne svakodnevna molitva, molitva ružarija, krunica Božanskom milosrđu, sudjelovanje na svetoj misi i često primanje svete pričesti.

I neka svaki moj ozbiljniji pad bude odmah ispovijeđen u sakrametnu svete ispovijedi. Jačaj me bez prestanka svojom Prisutnošću u našem sakramentalnom braku.

Gospodine Isuse, budi jedini Gospodar moga života, pouči me da kontroliram svoje nagone i emocije tako da moja ljubav za supružnika ostane čvrsta i vjerna do smrti, kao što je to bila na dan našeg vjenčanja.

Očisti moje srce od svake sebičnosti, tako da mogu uvijek oprostiti, ne zadržavti loše osjećaje i da znam kako moliti za mog supružnika (za moju ženu/za moga muža)

Odlučujem da neću kupovati, čitati ili gledati časopise, programe ili filmove pornografskog sadržaja tako da očuvam čistoću svog srca. Molim te Gospodine, pomozi mi da izbjegavam sve što me zarobljuje, čini ovisnim i potiče na zlo.

Molim te nauči me da volim svog supružnika s ljubavlju koja od Tebe dolazi. Isuse Kriste, daruj nam  čista srca po srcu svome.

Marijo, Majko moja, vodi me na putu vjere k jedinom izvoru našeg bračne ljubavi ka Isusu tako da mu uvijek mogu vjerovati. S Ivanom Pavlom II želim sebe potpuno darovati tebi: „Totus tuus, Marijo!“ Tvom Bezgrešnom srcu predajem sebe potpuno, sve što jesam, svaki korak, svaki trenutak svoga života.

 Sveti Ivane Pavle II postigni za mene dar čistog i vjernog srca

Izvor: o. Mieczyslaw Piotrowski;  LOVE ONE ANOTHER

Print

You may also like...