Humor padre Pia

sveti padre pio

Padre Isidoro rekao je Padre Piju: “Moram ići u bolnicu jer već mjesec dana imam užasne glavobolje. Molite za mene!” Svetac se samo nasmijao. Padre Isidoro otpušten je već nakon tjedan dana i sav sretan sa smješkom na usnama kazao: “Nisu mi pronašli ništa u glavi.” – To je nešto što odavno znamo, odgovorio je Padre Pio.

***

Jedan od subraće Padre Pija slavio je Svetu misu i održao propovijed, a svetac je bio medu vjernicima. Nakon mise upitao je Padre Pija: “Što misliš o mojoj propovjedi?” – Bila je dobra, ali da je bila još malo dulja propovijedao bi sam sebi – rekao mu je svetac.

***

Padre Bernardo pokazao je pismo Padre Piju. Čitajući adresu, rekao mu je:

Pio, moraš me više poštovati, proglasili su me kardinalom. Vidiš, pismo je adresirano na ‘Njegova Eminencija Padre Bernardo’. “Ah, onda ti mene moraš i puno više poštovati”, odgovorio je Padre Pio i pokazao Bernardu pismo naslovljeno ‘Sveti Otac Pio iz Pietrelcine.” Obojica su se nasmijala.

***

Padre Modestino posvjedočio je: “Jednog dana Padre Pio je izlazio iz sakristije kada mu je prišla vjernica i upitala ga: ‘Oprostite, gdje je Sveti Otac? ‘  – Sveti Otac je u Rimu, odgovorio je Padre Pio, a zatim ušao kroz vrata samostana.

***

” Jedna je žena kazala Padre Piju kako joj je liječnik preporučio elektrošokove. Svetac joj je odgovorio: “Ako već nisi luda, sigurno ćeš biti nakon elektroškova”

***

Padre Pio znao je ispričati sljedeći vic: Seljak koji nikada nije putovao prvi je put išao na vlak. Prodavačica karata upitala ga je: “Gdje putujete?” – Ne tiče vas se, odgovorio je seljak. “Ali moram znati kako bi vam izdala kartu” – kazala je prodavačica. Nakon duge rasprave seljak je kupio povratnu kartu. Vlak je krenuo i kad je ušao u tunel seljak se uplašio i pitao: “Gdje mi to idemo?” – Idemo u pakao! – čuo je odgovor. Seljak se potom smirio i rekao: “Nisam nimalo zabrinut, imam povratnu kartu.”

Print

You may also like...