HOSTIJA u Lancianu (Italija) vidljivo se pretvorila u meso, a VINO vidljivo u krv

U malom talijanskom gradiću Lancianu tijekom svete mise hostija se vidljivo pretvorila u meso, a vino se vidljivo pretvorilo u krv. U osmom stoljeću monah sv. Bazilija, koji je sumnjao u stvarnu Kristovu prisutnost pod svetim prilikama, služio je Misu. Kada je izrekao riječi posvećenja, hostija se čudesno promijenila u fizičko meso, a vino u fizičku krv. Poslije se krv zgrušala, a meso je ostalo isto i kao relikvije se čuvaju u katedrali.

lancianoZnanstveno ispitivanje

 

U mjesecu studenom 1970. godine, po nalogu nadbiskupa Lanciana, mons. Perantonija, te provincijala Otaca konventualaca Abruzza i odobrenjem Rima, oci franjevci iz Lanciana odlučili su dati na znanstveno preisipitivanje ove „relikvije“, koje postoje skoro 12 stoljeća.

 

 

Istraživanja Svjetske zdravstvene organizacije u trajanju od 15 mjeseci, za vrijeme kojih je izvršeno 500 ispitivanja potvrdila su je da su meso i krv ljudskog podrijetla. Meso je nesumnjivo srčano tkivo – endokard, a krv je krvne grupe AB tj. istovjetna je tragovima krvi na Torinskom platnu, nema ni traga konzervansima u uzorcima, što znači da nije moguće da je krv uzeta od leša, budući da bi se brzo promijenila.

anđeli

Opširnije na: euharistijsko čudo

Na kratkom videu spominju se i druga euharistijska čudesa…

Print

You may also like...