Gospa Fatimska (13.5.)

gfPrije 99 godina, 13.5.1917., Gospa se ukazala pastirima u Fatimi (Portugal) te ih je pozvala da dolaze, svakog 13.-og u mjesecu, do 13.10.

Franji i Jacinti (brat i sestra) te njihovoj rodici Luciji prijet toga se ukazao anđeo mira koji ih je pričestio i pozvao da mole s njim: “Moj Bože!* Vjerujem u Te, klanjam Ti se, uzdam se u Te i ljubim Te. Molim Te da oprostiš onima koji ne vjeruju u Te, ne klanjaju Ti se, ne uzdaju se u Te i ne ljube Te.  Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, duboko Ti se klanjam i prikazujem Ti tijelo, krv, dušu i božanstvo Isusa Krista, prisutna u svim svetohraništima svijeta u naknadu za uvrede, svetogrđa i ravnodušnosti kojima te vrijeđaju. Po neizmjernim zaslugama Presvetog Srca Isusova i Bezgrešnog Srca Marijina, molim te za obraćenje jadnih grešnika. Amen.”

Gospa je djeci rekla da će morati puno pretrpjeti, no da će ih milost Božja jačati. Na trenutak im je pokazala pakao čiji prizor ih je potakao na molitvu i žrtvu za spasenje duša. Naučila ih molitvu koju molimo nakon svakog otajstva krunice: “O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenoga ognja, dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije tvoje milosrđe”

Gospa-Fatimska-4

Gospa poziva: „Neka više ne vrijeđaju našega Gospodina, koji je već toliko izvrijeđan!“

Ističe pobožnost prema svom Bezgrešnom Srcu sa željom da se ta pobožnost proširi po svijetu.

Zatražila je od troje malih pastira da mole svetu krunicu za mir u svijetu. Taj je zahtjev ponavljala u svakom ukazanju, a u jednom se nazvala Našom Gospom od Krunice.

 

Fatimske poruke govore i o tragičnim trenucima za čovječanstvo, (treća fatimska tajna …) o razornoj snazi zla, … No Gospa nam daje svoje Srce kao utočište, i čin posvete njezinu Srcu kao sredstvo za sprečavanje zla.

Daje i obećanje onima koji se prvih pet subota u neprekinutom slijedu ispovijede, pričeste, izmole krunicu i pobožno razmatraju otajstva.

Gospa također obećaje: “Na posljetku će moje srce trijumfirati”

Papa-Ivan-Pavao-II-Gospa-fatimska

vidi također: Devetnica Gospi Fatimskoj (klarise)

Print

You may also like...