Euharistijsko čudo: Meksiko, 2006.-e g. (Nakon što je časna sestra htjela pričestiti jednu župljanku…)

hostije

Za vrijeme svete pričesti u Meksiku, gdje su u župi bile duhovne vježbe, sa svećenicima je pričešćivala i časna sestra. Odjednom, kad je htjela pričestiti jednu župljanku, primjetila je očima punih suza, da je hostija počela krvariti… 

12.10.2013. biskup Chilpancingo-Chiapa preko pastoralnog pisma je priznao euharistijsko čudo koje se dogodilo u Tixtli, 21.10.2006. god.

Ovo očitovanje nam daje zadivljujući znak Božje ljubavi koji potvrđuje Stvarnu Božju prisutnost Isusovu u euharistiji… U ulozi biskupa ove biskupije priznajem nadanaravni karakter niza događaja vezanih uz krvareću hostiju u Tixtli… Proglašavam slučaj kao “Božji znak”.

21. listopada 2006. je uočena lučenje crkvenkaste tekućine iz posvećene Hostije tijekom euharistijskog slavlja u Tixtli, u nadbiskupiji Chilpancingo-Chilapa. Mjesni biskup Alejo Zavala Castro sazvao je teološku komisiju za istraživanje i u listopadu 2009. pozvao je dr. Ricarda Castanona Gomeza da preuzme vodstvo u znanstvenom istraživanju, a svrha tog programa je zapravo bila potvrđivanje navedneog događaja. Meksičke crkvene vlasti obratile su se doktoru Gomezu jer su bili svjesni da je između 1999-2006 ovaj zanstvenik proveo neke studije vezane uz dvije posvećene hostije koje su također krvarile, u župi svete Marije u Buenos Airesu.

Slučaj u Mexiku započeo je u listopadu 2006 kad je o. Leopold Royue, župnik župe sv Martina pozvao o Raymunda Reyena Esteban da vodi duhovne vježbe za svoje župljane. Kad je o. Leopold i drugi svećenik dijelio pričest u čemu im je pomagala i jedna časna sestra koja je bila lijevo od o Raymunda, ona se okrene prema njemu sa posudom u kojoj su svete hostije, gledajući očima punih suza, što je privuklo pažnju svećenika: Hostija koju je uzela kako bi dijelila pričest gospođi počela je ispuštati crvenkastu tekućinu…

The Real Presence

Print

You may also like...