Euharistijsko čudo: Glotowo, Poljska, 13. st. (Nakon što su se seljakove životinje s plugom zaustavile na polju… )

glotowoNajstariji dokumenti svjedoče čudo govoreći kako je neko blago vuklo plug, iza kojeg je seljak hodao uobičajenim mirom. Sunce je polako zalazilo na obzoru i stvaralo dugu sjenu. Čovjek je podigao svoje oči i onda je gonio u velikom umoru svoje blago na vrh brda. Seljak je mislio: nakon toliko poslo konačno ćemo jesti malo kruha. Odjednom je plug zapeo, blago je stalo,

Životinje su se zaustavile kao da su pale. Na trenutak je seljak zagalamio na životinje ali je onda stao u čudu. Primjetio je iznenadnu promjenu u okolišu.

Polje je izgledalo osvjetljeno, a najintezivnije svijetlo je bilo iz zemlje i životinja, koje su sada klečale. Seljak je tu počeo kopati i vidio da svijetlo dolazi iz posude za hostije (pixel) koje je bilo umrljano zemljom, a unutra je bila posvećena hostija, u jednom velikom bijelom komadu, bijelom kao snijeg. Novost se brzo proširila mjestom.

Lokalne vlasti su organizirale svečanu procesiju koja je nosila hostiju u Dobro Mjesto.

Međutim, prema drevnoj kronici, hostija je neobjašnjivo vratila na mjesto gdje je bila pronađena prvi put. To je bilo protumačeno kao znak od Boga i onda je tu mala crkva TIjela Kristova sagrađena u čast Presvetog sakramenta.

Popularnost Glotowa je rasla tijekom stoljeća a u 18. st. odlučeno je da se stara crkva poveća. Crkvu je posvetio biskup Krzystof Potocki 24. 8. 1726. Čak i danas seo Glotowo privlači brojne hodočasnike koji se okupljaju kako bi štovali relikviju. Hostija koja je ostala netaknuta od 1290 god.

Hostija je tu od 1290. God (!).

životinje

The Real Presence

Print

You may also like...