Arheolozi: Sodoma i Gomora doslovno uništene vatrom i sumporom koji je padao s neba

Postoje dokazi za znakove vrlo destruktivnog toplinskog i vrlo potresnog  događaja koji odgovara onom koji je opisan u knjizi Postanka, 19. Istaknuta slika 
YT: (audio na: Vjerni Bogu II)

Prema teoriji , meteor je eksplodirao na maloj visini snagom atomske bombe od deset megatona na visini od oko jedan kilometar iznad sjeveroistočnog kuta Mrtvog mora i uništio cijelu civilizaciju u 25 kilometara širokoj kružnoj ravnici koji čini “Srednji Ghor”.

Istraživači su iznijeli preliminarne nalaze o ovoj temi na (ovogodišnjem – 2018,) godišnjem sastanku Američkih škola za orijentalna istraživanja u studenom, a teoriju su razvijali najmanje od 2015. Navode da dokazi radiokarbonskog datiranja pokazuju da je skupina civilizacija cvjetala na tom području više od dva tisućljeća – do otprilike 1700. godine prije Krista – kada su zidovi zgrada od blata u regiji istovremeno nestali i ostali su samo kameni temelji.

Istovremeno, keramika u naseljima zagrijavana je u staklo u razmaku od milisekundi, pokazuju rezultati analize nastalih kristala cirkona koji su pokazali da su bili kratkotrajno izloženi temperaturama od približno 4000 do 12000 stupnjeva Celzijusa, koja je usporediva s temperaturom površine sunca.

Eksplozija je srušila platinu kao i rastopljenu lavu na regiju, prema dvojici arheologa, a to dodatno potvrđuje da je izvor bio meteor, s obzirom da se platina nalazi u većim koncentracijama u meteorima nego na Zemlji.

Umrlo je otprilike 40.000 do 60.000 ljudi koji su živjeli u regiji, a područje od 500 četvornih kilometara postalo je nenastanjivo 600 do 700 godina, procjenjuju istraživači. Vjeruju da je to područje ogoljeno od gornjeg sloja tla, te da su se soli iz obližnjeg Mrtvog mora raširile po kopnu, uništavajući njegovu plodnost.

Naselja koja su uništena u tom događaju uključuju glavno mjesto iskapanja, “Tall el-Hammam”, za koje arheolozi vjeruju da je grad Sodoma, čije je uništenje opisano u Knjizi Postanka, poglavlje 19. Približan datum uništenja također odgovara vremenskom razdoblju koje odgovara događaju u Postanku, prema arheolozima.

Istraživanje je proveo Tall el-Hammam Excavation Project (TeHEP) od strane tima znanstvenika s različitih sveučilišta i znanstvenih instituta, uključujući New Mexico Tech, Sveučilište Sjeverna Arizona, Državno sveučilište Sjeverne Karoline, Državno sveučilište Elizabeth City (NC), Sveučilište DePaul, Sveučilište Trinity Southwest i Nacionalni laboratorij Los Alamos.

Bliska korelacija s Knjigom Postanka, 19. poglavlje

Dva arheologa uključena u projekt iskapanja Tall el-Hammama, Steven Collins i Phillip Silvia, napisali su u radu s konferencije iz 2015. da “fizički dokazi iz Tall el-Hammama i susjednih mjesta pokazuju znakove vrlo destruktivnog potresnog i toplinskog događaja koji odgovara onom koji je opisan u Postanku 19″

Uzorci tla tj. pepela prikupljeni iz Tall el-Hammama sadrže dokaze o uništenju gornjeg sloja tla i kontaminaciji podzemlja solima Mrtvog mora koje bi spriječile uzgoj usjeva tijekom mnogih stoljeća nakon događaja, što objašnjava (djelomično, u najmanje) dugu pauzu u radu”, dodaju.

Prema devetnaestom poglavlju Knjige Postanka, redak 24,  Jahve zapljušti s neba na Sodomu i Gomoru sumpornim ognjem” –  izjava koja dobro odgovara visokim temperaturama i pregrijanom kamenju koje je padalo s neba kod tog događaja.

Hebrejska riječ za “sumpor” obično se primjenjuje na kamen koji gori.

Čini se da Postanak 19 također opisuje opću pustoš u regiji, uključujući gubitak biljnog svijeta koji su otkrili arheolozi, a u retku 25 piše: “I uništio je ove gradove i svu zemlju okolo, sve stanovnike gradova i sve što izvire iz zemlje.”

Za “Zemlju okolo” koristi se hebrejska riječ “hakkikkar”, koja se odnosi na ravnicu između planina ili doline. Arheolozi vjeruju da je ovo područje Srednji Ghor.

Postanak dodaje da je Abraham “pogledao Sodomu i Gomoru i cijelu zemlju te zemlje: i vidio je kako se pepeo diže iz zemlje kao dim iz peći.”

Postanak i druge biblijske knjige navode da je Sodoma uništena u znak odmazde za seksualnu izopačenost stanovnika, posebice njihovu želju za seksualnim odnosima s istim spolom, što Sveto pismo naziva “gnusobom”.

Novozavjetna Judina poslanica požare koji su uništili Sodomu i Gomoru uspoređuje sa “vječnom vatrom” u paklu.

Izvor: lifesitenews.com

Print

You may also like...