Zašto napad na biskupa Thomasa Tobina? Samo je branio učenje Katoličke Crkve upozoravajući na nemoral u gay paradama

tobinPovorke “ponosa” (gay parade) postale su poznate po često nepristojnim haljinama i ponašanjima, uključuju i seksualne čine a često su i djeca izložena nepristojnostima. Katolici bi trebali biti vrlo oprezni zbog tog lipanjskog događanja, poručio je biskup Tobin.

Javili u se mnogi koji su njegovu objavu okarakterizirali kao sramotnu, uvredljivu, nekršćansku, netrpeljivu i sl. Među negativnim komentarima bio je i jedan: “Tko si ti da sudiš?” Takvi komentatori se na žalost pozivaju na papu Franju. Biskup je komentirao da papa ne odobrava homoseksualno ponašanje.  Objašnjava i da homoseksualna sklonost, privlačnost, nije grijeh, ali čini jesu.

usp: lifesite.news

DODATAK – iz katekizma o HOMOSEKSUALNOSTI

CISTOCA I HOMOSEKSUALNOST

2357. Homoseksualnost oznacava odnose izmedju muskaraca ili zena koji osjecaju spolnu privlacnost, iskljucivu ili pretezitu, prema osobama istoga spola. Ocituje se u vrlo razlicitim oblicima kroz vjekove i u razlicitim kulturama. Njezino psihicko postanje ostaje velikim dijelom neprotumacivo. Oslanjajuci se na Sveto pismo, koje ih prikazuje kao tesko izopacenje,Predaja je uvijek tvrdila da su “cini homoseksualni u sebi neuredni.”Protive se naravnom zakonu. Oni spolni cin zatvaraju daru zivota. Ne proizlaze iz prave cuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slucaju ne mogu biti odobreni.

2358. Nezanemariv broj muskaraca i zena pokazuju duboke homoseksualne teznje. Ne biraju oni svoje homoseksualno stanja ono za vecinu njih predstavlja kusnju. Zato ih treba prihvacati s postivanjem, suosjecanjem i obazrivoscu. Izbjegavat ce se prema njima svaki znak nepravedne diskriminacije. Te su osobe pozvane da u svom zivotu ostvare Bozju volju iako su krscani, da sa zrtvom Gospodinova Kriza sjedine poteskoce koje mogu susresti uslijed svojega stanja.

2359. Homoseksualne osobe pozvane su na cistocu. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadsto uz potporu nesebicna prijateljstva, molitvom i sakramentalnom miloscu, one se mogu i moraju, postupno i odlucno, pribliziti krscanskom savrsenstvu.

Print

You may also like...