Neka nam ne prođe KORIZMA, a da se nismo potrudili – biti bolji kršćani

NEKA OVO VRIJEME KORIZME NE PROĐE PORED NAS BEZ DA IŠTA UČINIMO!

RAZMOTRIMO TRI KATEGORIJE:

1. OSTAVITI SE NEKE LOŠE NAVIKE: Cilj je potruditi se ostaviti neke svoje loše navike koje se ionako trebamo ostaviti jer je loša.

Primjeri: ogovaranje, surfanje bez potrebe, tv, prekomjerno jelo ili jelo izvan obroka, brza hrana, alkohol, prigovaranje, vulgarnost, ne ustajanje na vrijeme, upotreba alarma, trošenje vremena na igrice, filmovi, loša glazba, facebook, blogovi, i sl…

Odluka: Ovu korizmu nastojat ću se riješiti ove svoje navike: _____________________________

2. ODREĆI SE NEČEGA što samo po sebi ne mora biti loše. Na taj način se vježbamo u malim stvarima da kažemo nečem “ne” kako bi u većim stvarima bili kadri u kušnjama reći: “ne”. Možda isto ono od prošle korizme. Voljeti svoju dušu više od svog tijela!

Primjeri: ne jesti ili piti ono što ti je drago, npr desert.; odreći se neke druge ugodnosti…

Odluka: Ovu korizmu nastojat ću se odreći: __________________________

3. ČINITI DOBRA DJELA: Ovdje je cilj da se osnaži odnos s Isusom i članovima Crkve. Što se započne u korizmi može se nastaviti kasnije i kad korizma završi. Voljeti Boga više nego sebe!

… Primjeri: Moliti krunicu svaki dan, ići na misu koliko često možeš, čitati Sveto Pismo ___ minuta, provesti više vremena s obitelji… čitati živote svetaca… , posjetiti Presveti Sakrament…

Odluka: Ovu korizmu ću: __________________________

kruna i čavao

 

 

PRINT:

korizma 14

Izvor:

korizma dolazi

Print

You may also like...