Ne može se biti 50% za Boga, a 50% za svijet

oltaric-sobaČesto smo, s razlogom, razočarani sa izborima i našim političarima, zato jer misle na sebe, a ne na opće dobro.

A koliko za njih molimo? I sveti Pavao nas poziva da molimo za one koji su na vlasti (prinositi molbe i zahvalnice) Netko će se pravdati da nema vremena. A koliko vremena trošimo da se informiramo što rade naši čelnici? Da molimo i pola od onog vremena što na internetu pratimo što rade – mogla bi se čudesa događati. Da bismo organizirali svoj molitveni život – i to je cijeli jedan program. … Boriti se za duše (svoju, svoje obitelji, … ) a sve ostalo je manje važno.

Prva Božja zapovijed je da Njega ljubimo  s v i m  svojim s r c e m, svim svojim u m o m, svom d u š o m svojom. Bez toga može čovjek postati i radoholičar – a da u tomu nema nikakvog blagoslova. Čovjek može biti toliko zaokupljen materijalnim, kako osigurati budućnost djeci, gubiti zdravlje i vrijeme da stekne nešto što oni koji će dobiti uopće to možda neće vrednovati… na kraju se osjećati iskorišten i prazan. Jer Bog nije bio na prvom mjestu.

Zato je ozbiljno pitanje upućeno svima nama: Je li nam Bog na prvom mjestu? 

Ne može se živjeti podvojeno: “50 % ću živjeti za za Boga, a 50% ću živjeti za svijet”. Ili služim Bogu ili ne služim. Ili je Bog na prvom mjestu ili je nešto drugo.

I tu odluku treba obnoviti svaki dan. Služiti Bogu iz ljubavi, ne iz straha niti iz dužnosti. Zato jer nam je stalo  – do Boga. 

(iz propovijedi don J. Mužića; 18.09.2016. Postira, Brač)

Print

You may also like...