Na nagovor Majke Terezije, u središte komunizma sam odnio poznatu čudotvornu medaljicu

Biskup Pavol Maria Hnilica:”Jednog dana, vraćajući se iz Fatime gdje sam upoznao sestru Luciju, prepričao sam majci Terezi ono što mi je rekla ova poznata vidjelica. Zastao sam na detalju koji me je pogodio, naime da je Gospa Fatimska u raznim ukazanjima, službenim 1917. i privatnim (sestri Luciji) u godinama koje su uslijedile, pokazala svoje zanimanje za RUSIJU, i to čak 22 puta.

majka tereza

Ovo inzistiranje,” rekao sam majci Terezi, “je dokaz izuzetne dobrote Blažene Djevice Marije prema ruskom stanovništvu.” Majka Terezija je također bila pogođena time i u njezinom srcu je rasla velika želja da radi ZA OBRAĆENJE RUSIJE. Od tog trenutka ona se svim srcem posvetila ovom projektu.”

Mons HNILICA govori svjedoči kako je Majka Tereza htjela da on odnese čudotvornu medaljicu u srce komunizma, u Ruski Kremlj, a tamo je trebao biti 25. ožujka, na sam blagdan Blagovijesti, u trenutku kada je papa Rusiju posvećivao Bezgrešnom Srcu Marijinu.

To, kaže on, pokazuje i kako je vjera svetaca jednostavna, ali isto tako odvažna i da je ne ometa bilo kakva prepreka.

Medaljica je ovalnog oblika, a kovana je na osnovu točnih naznaka od strane same Djevice Marije. Ukazala se u Parizu 1830. godine mladoj časnoj sestri Catherine Labouré, koja je sada sveta. Gospa joj je rekla kako želi da se napravi takva medajica. Sama Djevica Marija davala je upute o izradi medalje. Sestra Katarina povjerila se nadređenima, koji su odbacili ideju jer su smatrali da je apsurdna. Međutim, stvar s odvijala dobro i  medaljica je kovana, distribuirana i nekoliko godina kasnije već je bila tako popularna.

„Majka Tereza bila je jedna od najvećih promotorica ove medalje. Uvijek je imala nekoliko medaljica u svojoj torbi (“apostolat-bag”) kopije koje bi davala onima koji su od nje tražili molitvu.

usp: patheos.com

Ovako svjedoči biskup Pavol Maria Hnilica o PUTU U RUSIJU, na koji se je uputio na poticaj Majke Terezije! : vidi na book.hr

na-nagovor-majke-terezije-u-srediste-komunizma-sam-odnio-poznatu-cudotvornu-medaljicu-book-evangelizacija-990x658

 

 

Print

You may also like...