Molitve sv. Rafaelu

molitve anđelu

MOLITVE ANĐELU RAFAELU PRIJE PUTOVANJA, MOLITVA ZA SRETNE SUSRETE, ZA ŽIVOTNOG SUPUTNIKA…

Molitva sv. Rafaelu prije putovanja

Dragi sv. Rafaele, tvoje milo ime znači “Bog liječi.” Gospodin te poslao mladom Tobiji da ga pratiš I čuvaš za njegova dugog putovanja. Po povratku s putovanja naučio si ga kako izliječiti sljepilo njegovog oca. Stoga mi kršćani zazivamo tvoju moćnu pomoć za sigurno putovanje I sretan povratak. To te I mi/ja molimo za sebe I za sve one koji su daleko od kuće. Amen.

Molitva sv. Rafaelu anđelu sretnih susreta

O Rafaele, vodi nas prema onima koji cekaju, onima koji cekaju na nas! Rafaele, anđele sretnih susreta, vodi me-nas za ruku prema onima koje mi tražimo! Neka svi naši I svi njihovi pokreti budu vođeni tvojim svjeltom I posuti tvojom radošću.
Anđele čuvaru mladog Tobije, predaj molitve koje ti prinosimo sad pred noge Onoga u čije si lice dostojan da gledaš. Usamljeni I umorni, skršeni razjedinjenjima I žalostima na zemlji, imam-o potrebu tebe zazivati I moliti za tvoju zaštitu, da ne budem-o kao stranci u zemlji radosti. Sjeti se slabih, ti koji si snažan-ti čiji dom leži u području grmljavine, u zemlji koja je uvijek u miru, uvijek spokojnoj, obasjana velikom slavom Božjom.
Amen.

Molitva sv. Rafaelu zaštitniku putnika i nositelju dobrih vijesti

 Sv. Rafaele arkanđele, štitio si mladog Tobiju na Njegovom putovanju u daleku zemlju. Zaštiti sve putnike posebno one koji ne idu putem Evanđelja. Vodi I nadahnjuj današnje apostole koji koriste komunikacijska sredstva da prenesu Radosnu vijest Kristovu mnogim dušama. Ti svojim štovateljima također donosiš radost I zdravlje.. Pomozi onima koji donose Riječ Božju dušama, da budu dobri instrumenti u Božjoj ruci da mnoge privedu kršćanskoj svetosti.
To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Molitva sv. Rafaelu za životnog partnera

Sv. Rafaele poslan si od Boga da vodiš mladog Tobiju u izboru za dobru I kreposnu ženu. Molim te pomozi mi u ovom važnom odabiru koji se odnosi na moju cijelu budućnost. Nisi vodio Tobiju samo do njegove žene, već si mu dao I važne smjernice koje su bitne za svaki kršćanski brak: “Molite zajedno posebno prije donošenja važnih odluka.” Ako kroz molitvu dragoga Boga gledamo kao “trećeg partnera” u našem braku, imat ćemo snagu I sve milosti koje su nam potrebne da živimo po Njegovoj svetoj volji. Amen.
1 Oče naš, 1 Zdravo Marijo, 1 Slava Ocu

Izvor: svetemolitve.blogspot

Print

You may also like...