Molitva za Domovinu

domovinaMOLITVA SVETOM JOSIPU ZA DOMOVINU (l)

Sveti Josipe, glavaru svete Nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svome zaštitniku i tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod. Brižni poočime Spasitelja svijeta i prečisti zaručniče Svete Djevice, povjeravamo ti sve obitelji hrvatskoga naroda da zajedničkom dnevnom molitvom, ispune svoje poslanje i budu blagoslovljene ljubavlju, slogom, mirom i novim životom. U ovim teškim vremenima izmoli našem narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi. Zagovaraj nas pred Presvetim Trojstvom da ostanemo vjerni Isusu Kristu u Katoličkoj Crkvi, prolazeći zemljom čineći dobro. Amen

MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA DOMOVINU (ll)

Sveti Josipe! Tvojoj brizi i zaštiti bila su povjerena najsvetija bića na zemlji: Isus, Sin Božji i njegova djevičanska Majka Marija. Svetoj obitelji bio si hranitelj i branitelj. Iskusio si težinu progonstva da spasiš život Isusov od ruke zločinca! Pravedni Josipe, suosjećao si s tugom majki koje su oplakivale svoju ubijenu djecu. Ti znaš što je ljudska nesreća! Prije više od tri stoljeća Hrvatski sabor proglasio je Tebe zaštitnikom hrvatskog naroda i naše Domovine! Ti znaš u nebeskom životu za naše brige i nevolje. Strašan prošli rat mnoga je zdanja razorio, zemlju opustošio, nebrojene ljude ucvilio i brojne poroke izazvao. Sada nam je potrebna potpuna obnova Domovine. Vjerni Josipe, brižni naš zaštitniče, molimo te svom dušom, moli za nas u ovoj teškoj nevolji! Isprosi nam od milosrdnog Spasitelja Isusa Krista najprije iskreno obraćenje da se skrušimo za svoje osobne grijehe počinjene u obiteljima protiv svetosti braka i života, za grijehe koji su duboko ranili biće i život našeg naroda. Zatim nam isprosi MIR, mir u punoj slobodi, mir u pravednosti, mir u sigurnosti za sve ljude i narode. To je Božji dar! Za taj dar molimo Tvojim zagovorom, vjerni naš zaštitniče, nebeskog Oca Srcem Sina Božjega i Srcem Presvete Bogorodice! Izmoli nam blagoslov Oca i Sina i Duha Svetoga kao zalog obraćenja i mira! Amen.

MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA DOMOVINU (III)

Providnost nam je Božja darovala ovu lijepu zemlju Hrvatsku za domovinu i udijelila nam svjetlo vjere Kristove prije trinaest stoljeća. Ponosimo se svijetlim stranicama naše duge povijesti, a žao nam je za sve zlo što se ikada ovdje dogodilo. Mi žarko ljubimo našu domovinu i narod koji u njoj živi i vruće mu želimo napredak u svemu dobru: mir i red, slogu i ljubav: život po Evanđelju i blagoslov Božji; a kad završi zemaljsko putovanje, da svi prijeđu iz ove naše lijepe domovine u slavu neizrecivo ljepše nebeske domovine, koja je cilj svakog čovjeka. Sveti Josipe, stoljetni zaštitniče hrvatskog naroda, ponizno i pouzdano te molimo brani nas, čuvaj nas, štiti nas i pomaži nas da tako bude! Amen.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Bože, Svevišnji Vladaru sviju naroda i država, tebe ponizno molimo, pogledaj milostivim okom na domovinu i na narod naš. Daj, Bože, kao što si ti jedan, jedan nam Spasitelj i Učitelj i jedna Istina da se tako i cijeli naš narod složi u jednoj pravoj vjeri da tako složni služimo tebi na slavu, sebi na spasenje, domovini u korist. Iskorijeni stoga krive nauke i opačine. Daj svim poglavarima bistru pamet i dobro srce, da nas vode putem istine i pravice; daj njihovim savjetnicima plemenite i sretne misli, sucima pravičnost, da se kod nas i posvuda zlo kara i kazni, dobrota hvali i plaća, rugoba i sramota zatire, red i skladnost uzdrži i da svaki bude vjeran u svojoj službi. Nadahni i ravnaj podanike, da ljube poglavare, da štuju njihovu vlast, da drže zakone, a kad zatreba da imetak svoj i život dadu za vjeru i domovinu. Daj našoj domovini sreću, umnoži joj stanovnike, blagoslovi poljodjelstvo i trgovinu; unaprijedi u njoj pravu znanost, umjetnost, obrt i svaki rad, svaki plemeniti duševni i tvarni pothvat. Čuvaj joj polja od nepogode, nadari nas dobrom ljetinom i napretkom u svakom dobru. Čuvaj nas Bože, od neprijatelja i rata; od kužnih bolesti i gladi; čuvaj nas mržnje, nesloge, svađe i nemira. Sve nas, Bože, zadahni Duhom istine i ljubavi, da tebi vjerno služeći i međusobno se bratski ljubeći slavimo tebe, Svevišnjega Vladara, sada i u nebeskoj domovini do vijeka. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

MOLITVA ANĐELU ČUVARU HRVATSKE

Oče nebeski, Bože milosrdni, vjerujem da si našoj Domovini podario Anđela čuvara, zahvaljujem Ti na Njemu! Po Njegovom Te zagovoru svim srcem molim: obrati bogopsovače, koji Te toliko vrijeđaju i svojim grijehom čine veliku sablazan, odbacuju Tvoj blagoslov i predaju sebe i bližnje tami. Molim Te, Gospodine, za njihov povratak k Tebi, izvoru dobra, molim Te to s ljubavlju prema njima, s pouzdanjem u Tvoje milosrđe prema grešnicima! Krvi Kristova, Presveta Krvi Jaganjčeva, spasi i operi duše onih koji se odriču Stvoritelja! Zli duše bogopsovke, snagom Imena Isusova, vežem te i šaljem pod križ Golgote, da te Spasiteljeve rane prognaju i unište! Srce Isusovo, spasi bijedne psovače! Duše Boga živoga, dođi u vatri svoje ljubavi, u sili svoje prisutrosti i mojemu narodu (obitelji, braku, djeci, kolegama s posla.) povrati mir i radost! Stavljam sebe i svoje drage, sve što jesam i što ovdje posjedujem, pod moćnu zaštitu Prežalosnog Srca ljubljene Majke Marije, u Njezine ruke pola- žem svoje molbe i vapaje, štujući Ju kao Kraljicu anđela, Utočište grešnika i Pobjednicu zlih duhova. Anđele čuvaru domovine Hrvatske, Tebi se preporučujem, Tebi se predajem i posvećujem. Obrani Lijepu Našu od nasrtaja zloga, sačuvaj nam pobožnost i svetost, opomeni bogopsovače na obraćenje i promjenu života. Svojim nas krilima zaštiti, svojim nas ma- čem obrani, svojim slavljenjem Svetoga Trojstva otjeraj neprijatelja spasenja! Neka izgube snagu sve nesreće, koje su na nas došle kao posljedica bogopsovke. Dobri Anđele, hvala Ti na Tvome zagovoru, hvala Ti na prijateljstvu i blagoslovu, kojega nam donosiš. Sveti Josipe, zaštitniče Domovine, moli za nas! Amen.

molitvom očuvajmo Hrvatsku

Print

You may also like...