Laici u tišini i molitvi apeliraju na pastire da se ne boje govoriti istinu

prosvjed2

prosvjed3

krunica1

/Uoči samita predsjednika biskupskih konferencija 21.2.2019./

Mi smo katolici koji dolazimo iz raznih krajeva Italije i svijeta. Sudjelujemo u ovom prosvjedu bilo pojedinačno bilo kao predstavnici društava i novinarskih grupa ujedinjeni ljubavlju prema Crkvi, njenom učenju, i njenoj instituciji. Okupljeni smo na ovaj događaj pod imenom Acies Ordinata, naslovom koji Tradicija Crkve pripisuje Blaženoj Djevici Mariji, koja okuplja zajedno vojsku njenih vjernika i raspršuje njene neprijatelje: terribilis ut castrorum acies ordinata (Pjesma nad Pjesmama 6,3.9). Kao djeca Vojujuće Crkve mi smo ovdje kako bismo javno svjedočili Katoličku vjeru, ali također da bismo srušili zid tišine: grobna tišina Pastira Crkve u suočavanju sa dosad neviđenom doktrinalnom i moralnom krizom.   

Crkva sv. Silvestra u Capitama, ovdje na ovom trgu, čuva relikviju glave sv. Ivana Krstitelja. Preteča Mesije utišan je od strane Heroda, ali njegov nijemi jezik nastavlja govoriti našim srcima. Mi stojimo, u poštivanju i redu, kako bismo simoblično izrazili otpor onih koji se ne predaju pred tišinom. U svojim rukama držimo krunicu i čitamo tekstove katoličke tradicije, jer svoj otpor jačamo molitvom i učenjem, uvjereni da se jedino sabranošću možemo pripremiti na akciju.

Samit predsjednika biskupskih konferencija svijeta koji se otvara u četvrtak, 21.02. u prisutnosti Svetog Oca, je povijesna prigoda da se suoči ne samo sa temom seksualnog zlostavljanja maloljetnika nego također sa temom moralne korupcije, koja uključuje svako kršenje Božjeg i prirodnog zakona, počevši od strašne pošasti homoseksualnosti.

Apeliramo na tihe biskupe tražeći da neki od njih mognu imati hrabrosti da prekinu svoju šutnju. Hoće li tamo biti ijedan Pastir koji će se usuditi govoriti istinu Svetom Ocu? Crkva se ne boji istine, jer Crkva svijetu navješta istinu od njene Glave i Utemeljitelja, Isusa Krista. I prije svega mi se Njemu danas obraćamo s našem današnjem simboličnom djelovanju tražeći da u ovim katastrofalnim vremenima, On dođe u pomoć našoj slabosti i jednom jedinom Riječu spasi Crkvu.

Domine ne sileas (Ps 34,22) Gospodine, ne šuti!

Izvori: Tossati,  aciesordinata.org

Print

You may also like...