Kuda vodi ideologija roda? Primjeri iz škola u SAD-u (Zabrinjavajuće!)

dječak djevojčica

Što se događa kad npr. djevojčica, ako želi, hoće biti dječak ili obrnuto? Katolička škola u Kentu morala se ispričati transrodnom učeniku kojem je izpočetka bilo zabranjeno da nosi uniformu za djevojčice te koristi svlačionicu za djevojčice. Učenik je poslao online peticiju i angažirao odvjetnika. U postojećoj situaciji postojao je samo jedan ishod.

Kršćanksi pravni centar kaže da je naišao na veliki broj slučajeva gdje su učitelji bili disciplinirani i ušutkani. Najistaknutiji je (nedavni) primjer učitelj Joshua Sutcliffe, učitelj matematike koji je bez razmišljanja grupu učenika imenovao djevojčicama, iako je tu bila i jedna koja se identificirala kao dječak. Učitelj se ispričao, ali “učenik” je “otišao” školskim vlastima. Učitelj je suspendiran zbog neosjetljiva komentara i pogreške što nije prepoznao “seksualnu i kulturnu različitost učenika”

Mnogi će susojećati sa učiteljevom pričom jer se on po svojoj savjesti nije mogao obraćati djevojčici kao da je “on”. On nije vjerovao da je to istina, ali je bio spreman koristiti novo (muško)  ime “učenika”. I to je ono čega se boje kršćanski učitelji koji žele slušati svoju savjest: da se samo čeka da ih se stavi u nemogući položaj.

Nastavnici i liječnici nalaze se na prvoj crti bojišnice, ali nitko prema tom pitanju ne može biti ravnodušan.  Kao što je jedan roditelj primjetio:  “Ne znate što će biti s vašim djetetom: hoće li biti sportaš, hoće li biti otvoren, hoće li biti zdrav; jedina stvar koju znaš od trenutka kad se rodi jest – je li muško ili žensko. A sad je čak i to oduzeto.”

I kakva je tendencija prema onima koji imaju tradicionalna uvjerenja? Ako ne prihvaćate nečije zahtjeve za promjenom spola onda ste na pogrešnoj strani povijesti i zakon će vas kazniti.

Za jednu  školu koja nije imala u kurikulumu (u planu i programu) homoseksualnost ili rodnu opredjeljenost – zaključeno je da – ne potiče učenike da poštuju druge ljude!

Mnoge stvari se predstavljaju kao da nisu problem, ali iskustva učitelja govore drugačije. …

Više na: http://www.catholicherald.co.uk/issues/november-24th-2017/can-catholic-schools-resist-the-new-gender-confusion/

Print

You may also like...