Bezgrešno začeće

conception4

Danas slavimo začeće Marijino, ne Isusovo. Marija je bila oslobođena ljage istočnoga grijeha.  Ta istina vjere nije odmah proglašena, nego je Crkva postepeno do toga došla, svjetlom Duha Svetoga. Marija je u tomu jedinstvena. Bog je u tom nije pitao za pristanak. I to je nešto što je plod molitava cijelih generacija i plod molitava Joakima i Ane. Drugi put je Bog pitao Mariju za pristanak, a ona se nije premišljala danima…

Jedini osim Marije, koje je Bog stvorio bez grijeha bili su Adam i Eva. Živjeli su u posvetnoj milosti. Kad su oni sagriješili onda se istočni grijeh prenosi na sve nas, a ta ljaga se briše krštenjem.

Mi se grijesima udaljavamo od Boga i onda tražimo rješenja za svoje probleme na raznim stranama. A ne treba se nadati da će nas spasiti političari ni njihova dogovaranja, ako je to – bez Boga. Uzalud je uzdati se u ljudsku moć. Marija se nije nikad udaljila od Boga, Bog je njena Prva ljubav.

Bog je u njenom slučaju  zaobišao redovite puteve djelovanja i djelovao na nadnaravan način. Bogu nije ništa nemoguće… pa nije mu onda ni danas nemoguće, ni u našim životima.

Budimo i mi otvoreni Bogu, da to onda bude na osobnu korist i korist sviju nas.

(iz propovijedi d JM, po sjećanju)

Print

You may also like...